iPhone’daki sayacı kullanıyor musunuz? Ben en çok rafadan yumurta yaparken kullanıyorum. 🙂 Bu iş için çoğunlukla iPhone’umu tercih etsem de, gün içerisinde masa başında çalışırken iPhone yerine Mac’te bir sayaç ihtiyacım olabiliyor. Geçtiğimiz hafta içinde de benzer bir durumla karşılaşınca hemen basit bir sayaç uygulaması bulup Sihirli Elma okuyucuları ile paylaşmak istedim.
Alinof Timer: Basit ve Ücretsiz bir Sayaç
Alinof Timer oldukça basit, ve işini de güzel yapan bir sayaç. Uygulamayı çalıştırdığımızda karşımıza saat ve dakika seçebileceğimiz bir pencere çıkıyor. İstediğimiz dakika/saat ayarını yaptıktan sonra da kocaman yeşil “Start” butonuna tıklayarak da sayacımızı çalıştırabiliyoruz.
Belirlediğimiz zaman dolduğunda ise hem sesli hem de ekranın ortasındaki kocaman yazı ile uygulama bizi uyarıyor.
Sayaç sıfırlandığında hangi ses ile bizi uyaracağını da yine kolayca uygulamanın içerisinden seçebiliyoruz.
Zamanlama seçimi
Alinof Timer’ın sayacındaki zamanlama seçimi biraz kısıtlı olsa da günlük hayatta ihtiyacımızı karşılayacak kadar iyi diyebiliriz. Birer dakikalık artışlarla istediğimiz şekilde bir zamanlama seçebiliyor, ve en fazla da 23 saat 59 dakikalık bir sayaç ayarlayabiliyoruz.
Bazı İpuçları
Sayacı ayarlarken klavyemizdeki rakamları kullanarak da kolayca seçim yapabiliyoruz. Örneğin 1 saat 23 dakikalık bir sayaca ihtiyacımız varsa klavyemizden 1,2,3 tuşlarına arka arkaya basmamız ve sonra da “enter” tuşuna basmamız yeterli. 🙂
Sayacımız çalışmaya başladıktan sonra Dock’taki ikonu da sayacı küçük bir şekilde gösteriyor ve sayacımız gözümüzün önünde olmasa bile geri sayımı görebiliyoruz.
Aman dikkat, uygulamanın penceresini kapatırsak sayacımız da kapanıyor. Bu yüzden sarı ikona tıklayarak küçültmeyi tercih edebilirsiniz. 🙂
Uygulamanın bir diğer güzel özelliği ise dilersek tüm pencerelerin üzerinde kalabiliyor olması. Uygulamanın sağ üst kısmındaki kilit ikonuna tıkladığımızda kilit kapanıyor (kilitleniyor) ve uygulamanın arka planı yarı-saydam görünüyor. Bu durumda artık sayacımız her zaman tüm pencerelerin en üstünde kalıyor. 🙂
Sayacı çalıştırmak ve durdurmak için klavyemizdeki “enter” tuşunu, duraklatmak içinse “boşluk” tuşunu da kullanabiliyoruz. Sağ alt köşedeki soru işareti ikonuna tıklayarak da uygulamadaki tüm kısayolları ve açıklamaları görebiliyoruz.
Değerlendirme
Alinof Timer oldukça basit bir arayüze ve pratik özelliklere sahip ücretsiz bir sayaç uygulaması. Alarm devreye girdiğinde sesi kısık bile olsa, ekranda beliren yazı alarmı kaçırmayı olanaksız hale getiriyor, ki bu da tam istediğimiz şey! 🙂
Klavye kullanarak sayacımızı kolayca ayarlayabilmemiz ve başlatabilmemiz de oldukça pratik bir özellik olarak öne çıkıyor diyebiliriz.
Ancak uygulamanın zayıf olduğu konulara da değinmemiz gerekiyor. Alinof Timer, sayacımızda saniye seçimi yapmamıza izin vermiyor ve en fazla 24 saatlik bir sayaç çalıştırmamıza imkan tanıyor.
Ayrıca kendi içerisindeki 10 farklı alarm sesi dışında başka bir ses de seçemiyor, zaman dolduğunda ekrana çıkan yazıyı değiştiremiyoruz. Eğer birden fazla sayacı aynı anda çalıştırmamız gerekiyorsa da Alinof Timer bu konuda bize bir çözüm sunamıyor ne yazık ki.
Ancak bu saydığımız özelliklere, farklı renklerde sayaçlara, müziklerimizi sayaç olarak ayarlamaya ve daha fazlası için uygulamanın bir de ücretli sürümü hazırlanmış. 🙂 Eğer çok daha kapsamlı bir sayaca ihtiyacımız varsa da Alinof Timer Pro’yu alternatif olarak değerlendirebiliriz.
Ücretsiz ve pratik bir sayaç olan Alinof Timer’ı indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Alinof Timer Pro’ya göz atmak içinse aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
NOT: Rafadan yumurta tarifi için pek çok yöntem mevcut. Bizim yöntemimiz ise şöyle: Yumurtaları oda sıcaklığındaki suya attıktan sonra kaynamasını bekliyoruz, ve kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra yumurtalarımızı ocaktan alıp soğuk sudan geçiriyoruz. 🙂
Sizin de bir yönteminiz var mı rafadan yumurta için? Sayaç kullanıyor musunuz? Hangi durumlarda sayaç işinize yarıyor? Yorumlarınızı bekliyorum… 🙂
breakTime en iyisi bu iş için.
Sonsuz teşekkürler. Çok faydalı oldu.