Ana Sayfa İpuçları Mac Kullananların Yaşadığı 10 Ayrıcalık

Mac Kullananların Yaşadığı 10 Ayrıcalık

50

Mac dünyasını neden seviyorsunuz? Herkesin kendine göre sebepleri olsa da, bu yazıda ben Mac dünyasını sevme sebeplerimi paylaşmaya çalışıyorum.

Aslında her ne kadar iPad her geçen gün Mac’in hayatımdaki yerini tehdit etse de, hala emektar 11-inç MacBook Air’imle mutluyum. 🙂 2011 yılında Mac’teki en çok sevdiğim özellikleri listelemiştim. Aradan geçen 5 senede bu listeye bir kez daha bakmak istedim.

Mac Dünyasını Neden Seviyorum?

1. Time Machine & Time Capsule

Time Machine ile farkına bile varmadan Mac’imi yedeklemek zaten müthiş bir kolaylık. Sadece harici belliği Mac’e takmak ve beklemek yeterli oluyor. Ama bir de Time Capsule gibi nefis bir ürün evde olunca, ben farkına bile varmadan gün içerisinde bilgilerim yedekleniyor.

Dışarıda Mac’imin başına bir şey gelse, çalınsa veya küçük bir ihtimalle de olsa diskim bozulsa bile (SSD olsa da diskler bozulabiliyor) tüm verilerimin yedeği Time Capsule’de duruyor.

Ayrıca evimdeki Wi-Fi ağını genişlettiği için ekstra bir faydası daha var Time Capsule’ün. Dördüncü katta olsam da, evin önünde Wi-Fi kullanabiliyorum. 🙂

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-1.png

2. Dosyalara Hızlı Göz Atma

Mac’te deneyimli kullanıcıların en çok kullandığı, ama acemilerin ise pek bilmediği inanılmaz pratik özelliklerden biri bu: Hızlı Göz Atma (Quick Look)

Bir fotoğraf, doküman, ses veya video dosyasını Finder’da bulduğumuzda aradığımız dosya olup olmadığını anlamanın tek yolu çift tıklayarak açmak değil. Hızlıca bir göz atmak için klavyedeki boşluk (space) tuşuna basarak dosyayı hızlıca görüntüleyebiliyoruz.

İşimiz bittiğinde de yine aynı şekilde kapatmak mümkün. Ya da yukarı-aşağı diğer dosyalar arasında da dolaşabiliyoruz göz atarken.

Küçük, ama süper pratik! 🙂

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-2.jpg

3. App Store

Ocak 2011’de açılan Mac App Store, iPhone’dan kazanılan tecrübeyi Mac’e aktarmanın en önemli kanallarından biri oldu diyebiliriz. Elbette ki iOS ailesindeki kadar zengin ve coşkulu değil Mac App Store, ama Mac dünyası için kritik bir konumda.

Hem işletim sistemi güncellemelerinin buradan yapılabilmesi, hem de geliştiricilerin sitelerinde download butonları aramaktan bizi kurtararak uygulama yükleme ve silme işlemini basitleştirmesi sebebiyle App Store’u Mac dünyasına getirdiği için Apple’a bir kez daha teşekkür ediyorum.

Şimdi bir MacBook’u sıfırdan alacak olsam, yükleyeceğim uygulamaların büyük çoğunluğunu App Store üzerinden tek tıklamayla sırayla yükleyebilmek müthiş zaman kazandıran bir özellik.

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-3.jpg

4. Dosyayı Geçmişteki Haline Getirebilmek

Bunu anlatmak biraz zor olsa da, şöyle bir örnekle anlatmaya çalışacağım. Kendi özgeçmişimi düzenlediğim bir Pages dokümanım var. Bu doküman üzerinde dönem dönem bazı değişiklikler yapıyorum. Diyelim ki Şubat ayında sildiğim ve yeniden yazdığım bir bölüm var. Şimdi ise o sildiğim bölüme ihtiyacım var. Ne yapacağım? 🙂

Apple’ın 2011’de  10.7 Lion’a geçerken tanıttığı özelliklerden 2 tanesi olan “Auto Save” ve “Versions” bizim için hayat kurtarıcı olarak çalışıyor.

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-4.jpeg

“Auto Save” sayesinde Pages dokümanımız sürekli olarak kaydediliyor, biz özel olarak “Kaydet” demesek bile. Ve “Versions” özelliği sayesinde de bu otomatik olarak kaydedilen dokümanlar tarihe not düşülerek saklanıyor. Ve elbette bunlar diskte çok çok az yer kaplıyor, çünkü sadece iki doküman arasındaki farklar tutuluyor.

İşte bu şekilde Pages uygulamasında Dosya > Geri Dön’e tıklayarak dokümanımızda şöyle bir geçmişe göz atabiliyoruz. 🙂

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-5.jpg

Bu şekilde geçmiş bir tarihteki dokümana göz atabiliyor, istersek o dokümana geri dönebiliyoruz.

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-6.jpg

Yani aslında minik bir Time Machine gibi, bu sefer tüm bilgisayar özelinde değil, dokümanlarımız üzerinde de bu özelliği kullanabiliyoruz. Ancak her uygulamada olmasa da, Apple’ın bu özelliğini destekleyen uygulamalar bu özelliği kullanabiliyor.

5. Dosya Açıkken Taşımak ve Yeniden Adlandırabilmek

Kırk yılda bir olur, onda da canımızı sıkar değil mi? Bir dosya üzerinde çalışırken onun klasörünü veya adını değiştirmek isteriz, ama dosya açık olduğu için kapatmak gerekir. Ama kapatmak ve açmak ayrı bir dert, hele bir de bazı işlemler devam ediyorsa, ya da ne gerek var ki?!

Mac işletim sisteminde bunun için özel bir şey yapmamıza gerek yok. Bir dosya üzerinde çalışıyorken, ya da başka bir uygulama onu kullanıyorsa bile adını değiştirmek, bir yerden alıp başka bir yere taşımak sorun olmuyor.

Bu arada hazır “taşımak” demişken, Mac üzerinde dosyaları kopyalamak yerine “taşımak” istiyor, ama nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız şu yazıya göz atabilirsiniz:

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-7.png

6. Force Touch Trackpad

Daha önceki yazılarda Trackpad diyordum, ama sanırım bu başlık artık çok daha uygun. Çünkü Force Touch özelliği sayesinde Trackpad hem yeni işlevler kazandı, hem de bir süre sonra ortaya çıkabilen tıklama problemleri de ortadan kalkmış oldu.

Trackpad benim için o kadar kritik bir özellik ki, zaman zaman arkadaşlarımın Mac olmayan bilgisayarlarından bir iş yapmaya çalıştığım zaman “Touchpad” kullanımlarını görünce daha iyi anlayabiliyorum.

Trackpad kullamaya başladığımdan beri fare kullanımım inanılmaz düştü. Hatta artık fare kullanmak benim için “fedakarlık” yapmak anlamına geliyor. Çünkü bir çok özellik farede yok. Üstelik bir de elim klavyeden uzaklaşmış oluyor.

Mac’lerdeki Trackpad, üstelik yeni Mac’lerdeki Force Touch özelliği ile gelen Trackpad benim için vazgeçilmezlerden biri…

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-8.jpg

7. Basit Tasarım

Bu konuda aslında çok fazla şey yazılabilir. Ama benim bunu ayrı bir madde olarak yazma sebebim özellikle MacBook’ların çok basit tasarlanmış olması. Basitliği ise şöyle genişletebilirim:

  • Cihazın üzerinde sadece olması gereken şeyler var. Fazlası yok.
  • Elimi MacBook üzerinde gezdirdiğimde elime takılan bir şey, garip çıkıntılar, girintiler, tırtıklar, havalandırma boşlukları yok.
  • Klavyenin üstünde veya altında, ekranın kenarlarında dikkat dağıtan gereksiz şeyler yok.
  • Ekranı tek parmakla bile açmak mümkün, diğer el ile destek olmadan.
  • Kapatmak için ekranı kapatmak, açmak için ekranı açmak yeterli. Çantamda açıl kalır mı endişesi yok, güncellemeleri beklemek yok.
  • Sadece donanımsal olarak değil, yazılımsal olarak da müthiş bir uyum içerisinde olan bir ürünü kullanmak büyük keyif.

Steve Jobs’ın güzel bir sözünü de araya sıkıştırmanın tam zamanı belki de…

Tasarım sadece nasıl göründüğü ve hissedildiği değildir. Tasarım, “nasıl çalıştığıdır”.— Steve Jobs
(Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.)

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-9.jpg

8. MagSafe

Her ne kadar yeni MacBook’ta Apple MagSafe’i bir kenara bırakmış olsa da, kullandığım MacBook Air’in en sevdiğim özelliklerinden biri MagSafe.

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-10.png

Kolay, pratik, kazaları önlüyor, üzerindeki ışık sayesinde şarj olup olmadığını anlatıyor. Daha ne olsun… 🙂

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-10a.jpg

9. Pil Ömrü

Apple pil ömrü konusunda özellikle son birkaç senede MacBook’lara çağ atlattı desek yanlış olmaz sanırım. 2000’lerin ortalarında 2-3 saatlik pil ömrü ortalamaydı. 2010’lara geldiğimizde ise bu 5-6 saatlere çıktığında mutluluktan havalara uçuyorduk.

Fakat son birkaç senede MacBook’larda pil ömrü “tam gün dayanabilecek” noktaya kadar geldi. Şu andaki birkaç modelin pil ömürleri şöyle:

  • MacBook: 10 saat
  • 11-inç MacBook Air: 9 saat
  • 13-inç MacBook Air: 12 saat
  • 13-inç Retina Ekranlı MacBook Pro: 10 saat

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-11.png

Özellikle MacBook incelemesinde de söylediğim gibi, şarj cihazı da önemli ölçüde küçülmesine rağmen, evden çıkarken sadece MacBook’u almak, şarj aletini evde bırakmak büyük bir lüks… 🙂

10. Apple Ekosistemi ile Uyumu – Continuity

Apple’ın her geçen gün kendi cihazları arasındaki uyumu arttırması sanırım bu listedeki en önemli maddelerden biri. Hangisinden başlayıp hangisiyle bitireceğimden emin değilim, ancak şöyle özetlemeye çalışacağım:

  • iCloud sayesinde fotoğraf ve belgelerime her yerden erişebiliyorum.
  • Cihazlar arasında internet bağlantısı olmadan kolayca dosya paylaşımı yapabiliyorum.
  • Yaptığım ayarlar, değişiklikler ve seçimler diğer cihazlardan da kullanılabilir hale geliyor.
  • Mac’imdeyken cebimdeki iPhone’a dokunmadan kişisel erişim noktasını açarak internete bağlanabiliyorum. (Aynı şey iPad kullanırken de geçerli)
  • iPhone’a gelen çağrıları Mac’ten karşılayabiliyorum.
  • SMS’lerimi Mac’te de görebiliyorum, ve SMS gönderebiliyorum.
  • AirPlay ile herhangi bir cihazımdaki sesi veya görüntüyü Apple TV’ye gönderebiliyorum.
  • MacOS Sierra ile kolumda Apple Watch varken MacBook’u açtığımda şifre girmeme gerek kalmıyor.
  • MacOS Sierra ile cihazlar arasında kopyala-yapıştır yapabiliyorum.

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-12.jpg

11. Küçük ama Müthiş Pratik Özellikler!

Bunların hepsini buraya yazmam zor olsa da, her kullandığımda mutlu olduğum bir tanesine değineyim: PDF’leri kolayca imzalayabilmek.

iPhone, iPad veya Mac’te ne zaman bir PDF’i imzalamam gerekse şu yazıdaki yöntemle saniyeler içinde imzalayıp işimi bitiriyorum:

12. Fiyatı!

Keşke böyle bir madde daha yazabilseydim… 🙂 Ama değil ne yazık ki, Mac’ler artan döviz kurları sebebiyle son 2 senede ülkemizde gittikçe daha da pahalı hale geldi. Halbuki Ocak 2014’te Türkiye en ucuz Mac alınabilecek yerlerden biriydi… 🙁

Yine de aldığım MacBook’u 4 senedir hala performanslı bir şekilde kullanabildiğim için “helal olsun” diyebiliyorum. 🙂

sihirli-elma-mac-10-ayricalik-13.jpg

Sizin Mac dünyasında beğendiğiniz özellikler hangileri? Bana katılmadığınız noktalar var mı? Yorumlarınızı bekliyorum…

50 Yorumlar

  1. Hepsi harika özellikler. Daha da arttırılabilir. Ben başka bir bakış açısından bakayım. Şu an itibariyle Apple’a her ay ortalama 100 dolar ödüyorum. Mac , iPhone, iPad alım döngüsü içindeki aylık fiyatları artı servislere harcadığım para.
    Hayatta sabit ücret ödediğim hiç bir şey bana Apple kadar katma değerli ve zevkli gelmiyor. Temizliği beceremeyen apartman görevlisi aidatı, kafasına göre kanal çıkaran digitürk parası, kotası bitince düdükleyen internet parası, eğitimi veremeyen okul aidatı, durduğu yerde vergi ödeyen araba masrafı vs vs.

  2. Bir Mac sahibi değilim. Ne zaman yeni bir bilgisayar alacak olsam Macbook modellerinden birine heves ediyorum ama her defasında fiyatından dolayı başka bir bilgisayara yönelmek zorunda kalıyorum. Bu saydığınız avantajları Mac kullanmasam da biliyorum ve gerek Windows, gerek Linux olsun diğer laptoplar türlü sorunlarıyla beni çıldırtabiliyor. Aynı şekilde Android telefonlar da beni çıldırtabiliyor. Ama Apple’ın iPhoneSE hamlesi benim için bir çözüm olacak gibi. Bir sonraki telefonum olmaya aday. Laptop konusuna gelince, Apple, iPad Pro hamlesiyle hem tablet hem de bilgisayar olan ve smart keyboard ile Apple Pencil ile birlikte kullanıldığında bilgisayardaki her şeyi mümkün kılan bir cihaz yarattı. Sanırım o da bir sonraki bilgisayarım olabilir. Hem bir bilgisayardan daha ucuz hem de aynı zamanda bilgisayar/tablet ikisi bir arada.

    • Bir kere alıyorsun, temiz kullanımla yıllarca kullanabiliyorsunuz. Hız ve performans konusunda diğer pc’lere nazaran gayet iyi.

      • İşte sorun şu ki çoğu insan bir defa alacak parayı bulamıyor. Sanırım bir dahaki sefere kredi falan çekerim ama kesin Apple ürünü alırım. Ben de bıktım artık diğer PC’lerden de Android telefonlardan da.

        • Şahsen 16 senelik Linux kullanıcısıyım, Linux işletim sisteminden geçiş yaptım. MAc sistemi Linux sistemlerinden son kullanıcı adına 10 sene ileride. Windows ile kıyaslamıyorum bile.

          • Eminim ki Mac, Linux’tan 10 yıl ileridedir. Öte yandan en son mecburen Mac yerine PC alınca en azından Linux kurayım dedim. O da pek çok konuda Windows’tan 10 yıl ileride. Yani Mac, Windows’tan 20 yıl ileride.

          • Süper yorum olmuş. Değerlendirmeniz için çok teşekkürler.

            Keşke Linux ve Windows söylediğiniz gibi olmasa ve Mac’i daha da ileriye ittirse…

  3. macOS Sierra ile kapsamı biraz daha genişletilen iCloud Drive özelliği sayesinde, Mac’imizde özel olarak belirlediğimiz yolu klasörü yada hepsi seçeneği ile cihazın içinde bulunan bütün verilere iPhone veya iPad’imizden iCloud Drive uygulaması üzerinden erişebiliyoruz. 🙂

    • macOS Sierra ile kullanım deneyimleri çok daha iyileşecek, bir çok dosyaya iPhone ve Mac’ten de kolaylıkla erişebilmek zamanla önemli farklar yaratmaya başlayacak gibi görünüyor… Teşekkürler paylaştığınız için. 🙂

  4. Ürünün arkasinda durma politikslarini da unutmamaliyiz. 2011 model iMac 27″ i7 cihazim gecen hafta ekran karti probleminden dolayi acilmadi. Bu sorun icin 4 sene garanti vermis olsalarda 5.yılında ücretsiz olarak ekran kartimi degistirdiler.
    Teşekkürler Apple ?

  5. Düşe kalka macbook pro’mun sağlam köşesi kalmadı. Bence SAĞLAMLIK adında da bir madde olmalı. Defalarca sırt çantamdan yere çakıldı zavallı mac’im. Ama hala canavar gibi çalışıyor. Başka cihaz olsa (ki önceden plastik kasalı çok notebookum oldu, her biri ekran ayrı, klavye ayrı yerden toplandı 🙂 Göktuğ Bey güzel çalışma olmuş, 13. maddeyide eklersek tabii 😉

      • bu konuya bende katiliyorum isinma, hafiflik, saglamlik ve sessizlik bence en guzel ozelliklerinde tabi birde hic donmamasi benc bunlari eklemelisiniz bu arada tesekkurler yazilar icin 🙂

  6. Ben çok ilginç birşey anlatmak istiyorum. Hdd ile oluşan bir hata sırasında (totalfinder) kullanırken epeyce bir müzik dosyası kayboldu. Dedim bu mac ise belki bir çözüm üretmiştir. İsmini hatırladığım bir dosyayı arattım veee uygunsuz silinen manasına yakın bir klasör otomatik açılmış ve hepsi oraya taşınmış… İşte mac i bilmeyenlere anlattığım en güzel örnek özellikle benim gibi müzikle uğraşıp bir çok dosya ile uğraşanlara duyurulur ?. Seni seviyorum Apple….

  7. “Mac’imdeyken cebimdeki iPhone’a dokunmadan kişisel erişim noktasını açarak internete bağlanabiliyorum. (Aynı şey iPad kullanırken de geçerli)”

    Yani iphoneda kişisel erişim noktası kapalı olsa bile mac/ipad üzerinden açabiliyor muyuz?

  8. Beni Mac ailesiyle tanıştırıp, tavsiyelerinizle yaklaşık 8 senedir, neredeyse tüm sorunlarımı çözdüğünüz için teşekkür ediyorum Göktuğ Bey. İnternet dışında sorunum kalmadı diyebilirim. Ürünleri mümkün olduğunca güncel ( Time Capsule 2 TB, MacBook Pro Retina 13-inch Late 2013, iPad Air 2, iPhone 6, Apple TV ve AirPort Expressler ) tutmaya çalışarak olumsuzluk yaşamamaya çalışıyorum. Kullanım ve sorunlarımla ilgili olarak siteniz cankurtaran simidim adeta. Çabalarınız için teşekkür ediyorum.

  9. Ben 2 senedir Mac kullanıyorum ve okul işlerimde acayip yardımcı oluyor. Taşınabilirliği,pili,inceliği öğrenciler için büyük kolaylık sağlıyor. Ben Mac ile proje yaparken çok eğleniyorum ve ödevimden zevk alıyorum. Mac’de, diğer bilgisayarlara kıyaslarsak kontrol bende oluyor. Benim istemediğim saçma dosyalar olmuyor, kolayca her şeye erişebiliyorum. Verdiğiniz auto save özelliğini ne kadardır arıyordum 🙂 tavsiye için teşekkürler. Ve mac almayı düşünenler için iş ve okul ödevleri için harika bir seçenek özellikle MacBook Air serisi öğrencilere tavsiye ederim. Adeta küçük bir canavar.

    • Çok doğru bir nokta! Proje, ödev vb. işleri yaparken eğlenmek bence de inanılmaz önemli. Yaptığım şeyden keyif almamı sağlayan uygulamalar işin çıktısının da kaliteli olmasını sağlıyor.

  10. Arkadaşlarımla Mac hakkında konuştuğum zaman Apple sana reklam parası ödüyor mu diyorlar 🙂 Ama herkesin Mac i kullanarak hayatına nasıl güzellikler ve estetik katacağını bilseler kendileri de benimle aynı fikirde olurlardı. Benim eklemek istediğim çok güzel bi özellik var. Text to speech. Hem yazıları okutuyorum hem de word e yazdırıyorum. Ve doğruluk derecesi epey iyi. Herkese Apple lı günler 🙂

    • Haklısınız Adem Bey. Ben de özellikle son dönemde bu özelliği daha sık kullanır oldum. %100 doğru olmasa da bazı durumlarda oldukça pratik ve hızlı olabiliyor.

      Hatta özel komutları öğrendikçe yazıya daha kolay şekil vermek de mümkün oluyor. 🙂

  11. Bazen soruyorlar, “bilgisayar, telefon ya da tablet almak istiyorum, ne önerirsin?”. “Hem Pro, hem Air, hem iPad ve hem de iPhone sahibi olarak ne önerebilirim ki!” diye cevaplıyorum. 2011 Air’imi kızım kullanıyor. Biraz batarya performansı azalmış olsa da tabir caizse “Taş gibi”. Her kullandığında bana defalarca (ikinci el kullanıyor olmasına karşın) yeni bir bilgisayar almışım gibi teşekkür ediyor. Gerçekten de Sarp Bey’e katılıyorum, ek hiç bir masraf çıkarmadan yıllarca kullanıyorsunuz. Eskimiyor. Özellikle tüm cihazların senkronize olabilmesi (başta takvim ve kişiler) müthiş bir kolaylık. Artı bir avantajları da “iPhonumu Bul” özelliği ile aile fertlerinin nerede olduğunu bilip güvenle bir yerlere gittiklerinden emin olmak. bir de Apple Müzik. Sevgiler

    • “Arkadaş Bul” özelliğini kastediyorsunuz sanırım değil mi? 🙂 Ben de ailem ve akrabalarımla birlikte bu özelliği severek kullanıyorum. Bazı durumlarda gerçekten bu şekilde sevdiklerimizin konumunu görebilmek önemli olabiliyor.

      Teşekkürler dile getirdiğiniz için.

  12. Klavyede ‘Backspace’ gibi neredeyse hiç kullanılmayan bir tuşa yer verilmemesinin amacı sizce yerden tasarruf etmek midir? Yoksa kullanıcıyı daha az hatalı yazmaya teşvik etmek midir? Belki de sadece bir tuşun yapacağı bir işlevi, iki tuşla (ve iki elle) basılabilecek bir konfigürasyonla çalıştırmak güzel bir ergonomi örneğidir. Ne dersiniz?

  13. Ben 2009 da ilk olarak iphone 3GS alarak apple ailesi ile tanıştım. Ama o zamana kadar neden cesaret edemediğimi hergün kendime soruyorum. Hemen arkasında bir macbook aldım. Aliminyum unibody denilen kasalardan ve şu an hala kullanabiliyorum. Geçen sene pilini değiştirdim. Sanki yeni gibi oldu. Arkasından ipod, ipad ve diğer iphone modelleri geldi. Enson geçen sene yeni macbook pro retina ekranı kanıma girdi ve kuma getirdim. Ancak ilk macbookumuzu şu an ailecek evde ortaklaşa kullanıyoruz ve Şeytan kulağına kurşun hiç bir problem yaşamıyoruz. Sadece iki kullanıcı açık ise internette biraz yavaşlıyor o kadar. Bu arada macbook aldığım günden beride sağolsun Göktuğ bey ve sihirli elma her sıkıştığımda yardımıma yetişti.

    Haa bu arada iphone 3GS hala taş gibi çalışıyor. Annem kullanıyor. (Yaşını söylemeyeyim) geçen dalgınlıkla 15-20 dakika kadar su da kalmasına rağmen hala çalışıyor. Evet ben tamamen ümit kesmiş ve yeni telefon almıştık ki şarja takınca çalıştı. Hayret ettim.

    EEEE böyle olunca her bilgisayar, telefon alacağım diyene apple diyoruz. Başka ne diyeceğim ki. yaşadığım ortada bütün bunları yaşamayan fanboylukla suçlar ama kullanan kişi ağzını doldurarak, gönlünden gelerek “HELAL OLSUN” diyor.

    Göktuğ bey size de bu sayfayı devam ettirdiğiniz ve bizlerin yardımına koştuğunuz için Teşekkürler…

  14. Ekranımda çıkan bir sorun nedeniyle servise gönderdiğim MacBook Pro bilgisayarımın, 1 hafta gibi kısa bir servis süresinde halledilmesi… İstanbul daki Apple Yetkili servisi Ofis İletişim’e de bu kadar hızlı oldukları için ayrıca teşekkür ederim. 🙂

  15. Dosya isimlerinin topluca değiştirilmesi kolaylığının olması ve daha önce yazdığım halde neden silindiğini anlayamadığım özelliği bir daha yazacak olursam telefonunuza gelen aramayı iPad ve Mac’ten de cevaplayabiliyor olmanız, iMessage ile SMS atabiliyor olmanız gibi kolaylıklar… Daha önce yazdığım mesajın silinmesi de pek bir garip doğrusu. Bu da bu siteye son mesaj yazışım demektir haliyle. Eğer reklam içeriyor diye sildiyseniz, sitenin kendisi başlı başına Apple reklamı yapıyor. Teşekkür edilen bir yetkili servisin adının geçişinin rahatsız etmemesi gerekiyor bence.

    • Serdar Bey selamlar, çok teşekkürler yorumlarınız için.

      Silinen bir yorumunuz olmadı şimdiye kadar. Siz yazdıktan sonra kontrol ettiğimde bir şekilde spam filtresine takıldığını gördüm, onayladım. Şu anda görünüyor olmalı.

      Sihirli Elma’da küfür veya kişisel hakaret vb. olmadığı sürece tüm yorumlar açıktır, ve bu sebeple de bir onay mekanizması da yoktur.

      Apple’ın teknik servisleri ve yetkili satıcılarının adının geçmesinin hiç bir sıkıntısı yok Sihirli Elma’da. 🙂 Tekrar teşekkürler, selamlar…

  16. Merhaba göktuğ bey 10. Maddedeki iphone
    cebimdeyken mac imden kisisel erişim noktasini açabiliyorum yazmişsiniz bunu nasil yapabilirim

    • Cihazlarınıza aynı Apple ID ile giriş yapın. WiFi ve Bluetooth açıkken Mac’inizden veya iPad’inizden WiFi kısmına girdiğinizde iPhone’daki Kişisel Bağlantı Noktası’nı göreceksiniz. Eğer seçerseniz otomatik olarak açılacak ve bağlantı gerçekleştirilecek. 🙂

  17. Güzel betimleme teşekkürler Göktuğ. Buraya ilk defa yazıyorum çünkü 2 gün önce Macbook Air aldım 🙂 Interstellar soundtrack ile başından kalkamıyorum desem yanlış olmaz. Ben 10 parmak yazan biriyim ilk defa bu kadar haz alarak bir notebook cihazda yazı yazıyorum. Şarj harika, klavye harika, incelik beni mest ediyor. Notebook bu, diğerleri sıradan alternatifler. Neredeyse unutuyordum yaa trackpad’a aşığım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz