Ana Sayfa Haberler 2018 iPad Pro Modellerinin Ekran Köşeleri Oval Olacak!

2018 iPad Pro Modellerinin Ekran Köşeleri Oval Olacak!

0
2018 iPad Pro

9to5Mac’ten Guilherme Rambo, iOS 12’nin son betasının kaynak kodlarında 2018 iPad Pro modelleri için önemli bir ipucuna ulaştığını duyurdu. Rambo, yeni iPad Pro modellerinin ekran köşelerinin iPhone X’daki gibi oval olacağını belirtti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/30/gelistiriciler-icin-ios-12-beta-5-yayinlandi/]

iOS 12 Beta 5’in kaynak kodlarında bulunan söz konusu arayüz öğesi, ekranın köşelerinin oval görünmesi için bir maske olarak kullanılıyor. J3xx adı verilen arayüz öğesi yeni iPad Pro modelleri için iOS 12 Beta 5’de konumlandırılmış durumda.

iOS 12 Beta 5 2018 iPad Pro

Rambo, söz konusu görsel öğe ile yeni iPad Pro’ların ekranının köşelerinin nasıl oval görüneceğiyle ilgili ipucu sunmak için iOS Simulator’u kullandı. Split View modunda ekranın köşelerinin oval görünümü için aşağıdaki ekran görüntüsünü paylaştı.

2018 iPad Pro Oval Köşeler

Daha önceki söylentiler, Apple’ın yeni iPad Pro modelleri için önemli tasarımsal değişiklikler için hazılık yaptığını gösteriyor. Yeni iPad Pro modellerinde fiziksel Ana Ekran düğmesinin yerini TrueDepth kamera sistemi ile Face ID’nin alması bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/28/2018-ipad-prodan-yeni-ve-onemli-sizintilar/]

Söylentiler ve iPhone X’daki tasarımsal detaylar göz önüne alındığında, yeni iPad Pro modellerinin ekran köşelerinin oval olması oldukça mantıklı. Mevcut iPad Pro modellerinin ekran köşeleri oval değil.

Apple’ın yenilenmiş iPad Pro modellerini ne zaman piyasaya süreceğiyle ilgili hiçbir bilgi yok. Yeni tablet modellerinin 2018 iPhone serisiyle birlikte Eylül ayındaki özel etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Bir diğer ihtimal ise Ekim ayındaki özel etkinlikte yeni Mac modelleriyle tanıtılması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz