Apple yalnızca iPhone ya da iPad üreticisi olarak değil farklı hizmet ve servisleriyle de dikkat çeken bir teknoloji devi. Şirket son olarak, önde gelen akademi ve araştırma kurumlarıyla işbirliği yaptığı en son sağlık çalışmalarını duyurdu. Apple sağlık konusundaki üç çalışmasını resmen açıkladı.
Apple sağlık çalışmalarını sürdürüyor
Apple’ın hem ürünleriyle hem de hizmetleriyle sağlığa önem verdiği biliniyor. Son olarak duyurulan çalışmalar ise kadın sağlığı, kalp ve işitme konularına odaklanıyor.
Duyurulan üç tıbbi çalışma akademik tıbbi kurumlar, sağlık örgütleri ve müşterilerin günlük yaşamlarının parçası haline getirdikleri Apple ürünlerini bir araya getirerek tıbbi araştırmaları yapma yöntemlerini demokratikleştiren yeni Research uygulamasında bulunabilecek.
Research uygulaması bu yılın sonlarına doğru App Store’dan ücretsiz indirilebilecek.
Apple sağlık alanında hangi çalışmaları yapıyor?
Apple Kadın Sağlığı Çalışması: Apple, Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Fakültesi ve Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsü (NIH’s) işbirliğiyle, regl döngülerine ve jinekolojik durumlara odaklanan bu ölçekteki ilk uzun vadeli çalışmayı başlattı. Bu çalışma, polikistik over sendromu (PCOS), infertilite, osteoporoz, gebelik ve menopoza geçiş dönemi gibi durumların incelenmesi ve risk değerlendirmesi için bilgi sağlıyor.
Apple Kalp ve Hareket Çalışması: Apple, sağlıklı hareket ve iyileştirilmiş kalp damar sağlığını desteklemek için kalp atış hızı ile yürüyüş temposu, uçağa binmek, merdiven çıkmak gibi hareketlilik sinyallerinin hastaneye kaldırılma, düşme, kalp sağlığı ve yaşam kalitesiyle ilişkisini inceleyen kapsamlı bir çalışma için Brigham Young Üniversitesi, Kadın Hastalıkları Hastanesi ve Amerikan Kalp Derneği ile birlikte çalışıyor.
Apple İşitme Çalışması: Apple, Dünya Sağlık Örgütü ve Michigan Üniversitesi ile birlikte işitme sağlığını etkileyen faktörleri araştırıyor. Apple İşitme Sağlığı Çalışması, günlük olarak sese maruz kalmanın işitmeyi nasıl etkilediğini anlamak için zamana yayılan şekilde veri toplaması bakımından benzersiz bir çalışma. Çalışma verileri Güvenli Dinleme inisiyatifine yönelik bir katkı olarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile paylaşılacak.