Ana Sayfa Haberler TikTok’un gizliliği ihlal eden özelliği iOS 14 ile keşfedildi

TikTok’un gizliliği ihlal eden özelliği iOS 14 ile keşfedildi

0

Son yıllarda kullanıcı kitlesini giderek artıran TikTok’un gizliliği ihlal eden özelliği, iOS 14‘ün beta sürümünde ortaya çıkarıldı.

TikTok’un gizliliği ihlal eden özelliği iOS 14 ile gözler önüne serildi

Apple’ın WWDC20’de tanıttığı yeni mobil işletim sistemi iOS 14 ile kullanıcılar uygulamaların hangi verilere erişebileceği konusunda kontrolü artıracak yenilikler sunmuştu. Bu özellikler arasında yer alan kullanıcıların bir uygulamanın panoda yer alan metne erişmesi bulunuyordu. Bu özellik aracılığıyla TikTok isimli sosyal medya uygulamasının iOS 14 ile kullanıcıların panodaki verilerini okuduğu ortaya çıktı.

Bu konuyla ilgili olarak hemen bir açıklama yapan TikTok, bunun tekrarlayan, spam içeren davranışları tanımlamak için tasarlanmış bir özellik tarafından tetiklendiğini söyledi. Ayrıca olası bir karışıklığı ortadan kaldırmak adına uygulamanın güncellenmiş bir sürümünü App Store’a gönderdiklerini de belirtti. Kullanıcıların gizliliğini koruyan bir özellik olarak nasıl çalıştığı konusunda şeffaf olmak için kendilerini adadıklarını da vurgulandı.

TikTok ile iOS 14 ile birlikte panodan veri topladığı ortaya çıkan uygulamalar arasında AccuWeather, AliExpress, Call of Duty Mobile ve Google Haberler gibi yüksek kullanıcılı uygulamalar da ortaya çıkarıldı.

iOS 14’ün final sürümünün iPhone lansmanın ardından  yayımlanmasının ardından bütün uygulamaların güncellemelerle yeni gizlilik politikasına uyum sağlaması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz