Ana Sayfa Apple Android ve iOS arasında mesajlaşma sorunu: Görüntüler bozuk gidiyor!

Android ve iOS arasında mesajlaşma sorunu: Görüntüler bozuk gidiyor!

0

iOS ve Android arasında senelerdir süregelen bir mesajlaşma sorunu bulunuyor. Çünkü Android ve iOS arasında bir herhangi bir üçüncü taraf mesajlaşma uygulaması olmadan karşı tarafa medya gönderilemiyor. Bugün ortaya çıkan yeni mesajlaşma sorununa göre ise Google Mesajlar uygulaması üzerinden bile olsa iPhone’dan gönderiler GIF’ler, Android’deki Google Mesajlar tarafına bozuk bir şekilde iletiliyor. Peki, sorun neyden kaynaklanıyor ve çözümü nedir? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Mesajlaşma sorunu, iOS 18 güncellemesiyle tamamen çözüme kavuşabilir

Apple’ın uygulamalarını kendi işletim sistemine özel tasarlamasından kaynaklı Android tarafında birçok sorun meydana geliyor. iOS ve Android arasında senelerdir süregelen bir mesajlaşma sorunu da sadece bunlardan biri. İki taraf arasında WhatsApp, Telegram ya da Google Mesajlar gibi herhangi bir üçüncü taraf uygulama olmadan medya gönderilemiyor. Bu durum ise iki tarafın kullanıcıları arasındaki iletişimin yeterince sağlanamamasına neden oluyor. Apple ise sorunu iPhone’larının RCS’yi (Zengin İletişim Hizmetleri) benimseyerek çözeceğini aktarıyor.

iPhone’ların RCS’yi ise iOS 18 güncellemesinden sonra yani haziran ayında benimseyeceği bekleniyor. Fakat bugün 9To5Mac tarafından yayınlanan haberde iPhone’lar üzerinden gönderilen GIF’lerin Android’deki Google Mesajlar tarafına bozuk bir biçimde iletildiği ortaya çıktı. Belirtmek gerekiyor ki Google Mesajlar uygulaması, iOS’larda bulunmadığı için GIF’ler, Android tarafına SMS ya da MMS yoluyla iletiliyor.

Sorunun bir sıkıştırma hatasından dolayı iOS kaynaklı olduğu düşünülüyor. Çünkü Android cihazlar arasında yapılan mesajlaşmalarda herhangi bir soruna rastlanmadı. Sorunun ise gelecek ay sunulacak iOS 18 güncellemesinde iPhone’ların RCS’yi benimsemesiyle çözüleceği tahmin ediliyor. iOS 18 güncellemesinden önce ise Google, kullanıcılarına “Fotoğrafları daha hızlı gönder” özelliğini devre dışı bırakarak ya da telefonun fabrika ayarlarına çevirerek düzeleceğini belirtti.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz