Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisinde neler değişecek? İşte bildiğimiz her şey

iPhone 16 serisinde neler değişecek? İşte bildiğimiz her şey

0

Apple, gelecek eylül ayında iPhone 16 serisini tanıtacak. Yeni seride iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri sunulacak. Tanıtım tarihi yaklaşırken akıllı telefonların teknik özellikleri ve tasarımları hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bugün 9To5Mac tarafından yayınlanan habere göre iPhone 16 serisiyle ilk kez kullanılacak özellikler gelecek. Peki, iPhone 16 özellikleri neler olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 serisi, yeni özellikleri ile gelecek

Apple, eylül ayında dört modelden oluşacak iPhone 16 serisini tanıtacak. Firma bu seride de öncekilerde olduğu gibi bazı özellikleri ilk kez sunacak. Serinin üst segment modelleri, gücünü A18 işlemcisinden alırken klasik modeller ise A17 işlemcisinden alacak. A18 işlemcisi, Pro modellerin kullanıcılarına daha hızlı ve daha uzun ömürlü bir deneyim sunacak.

Serinin tamamında daha önceki modellerde yer almayan bir ‘Yakalama Düğmesi’ olacak. Sağ ve yan tarafta olacak bu düğme, adından da anlaşıldığı gibi fotoğraf çekimi yaparken kullanıcılara yardımcı olacak. Dokunmaya duyarlı olacak düğme, parmağın yukarı ve aşağı hareketleri sayesinde kamera odağını yakınlaştırıp uzaklaştıracak.

iPhone 16 serisinde yapılacak değişiklerden biri de ekran büyüklüğü. iPhone 16 Pro ekranı 6,3 inç ve iPhone 16 Pro Max ekranı da 6,9 inç büyüklüğünde olacak. Serinin üst segment modelleri, kamera konusunda da yükseltmeler alacak. İki model de ‘iyileştirilmiş düşük ışık performansı’ ve ‘5x yakınlaştırmalı tetraprizma kamera’ ile gelecek.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin iPhone 16 serisinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz