Ana Sayfa Apple Apple macOS Sequoia tanıtıldı!

Apple macOS Sequoia tanıtıldı!

0

WWDC 2024’te yepyeni işletim sistemi olan Apple macOS Sequoia tanıtıldı. Yeni sürüm, kullanıcı arayüzünde önemli değişiklikler ve iyileştirmelerle geliyor. Peki neler değişiyor? İşte duyurulan tüm yenilikler…

Apple macOS Sequoia duyuruldu! Peki hangi yenilikler geldi?

macOS Sequoia, Apple Intelligence adı verilen bir dizi yapay zeka destekli özellikle geliyor. Bu özellikler, iPhone, iPad ve iOS genelinde çalışıyor. Apple Intelligence, bildirimlerinizi yönetmek, e-postalar ve diğer uygulamalardaki metinleri özetlemek ve otomatik olarak e-posta yanıtları taslağı oluşturmak gibi işlevlere sahip.

Siri, uygulamalarda sizin için işlem yapabilecek ve kişisel bilgilerinizin içerisinden istediğiniz bilgileri çekebilecek. Üstelik tüm bunları sesli komutlarla yapabileceksiniz. Apple Intelligence, bu yaz Sequoia beta sürümü ile kullanılabilir olacak ve M1 üstü tüm yeni işlemcili cihazlarda çalışacak.

‌iPhone‌ Yansıtma, ‌iPhone‌’unuzu Mac’inizden görüntülemenize ve kontrol etmenize olanak tanıyor. ‌iPhone‌’u Mac’e yansıtarak simgeler, Ana Ekran, uygulamalar ve daha fazlası dahil her şeyi gösterebiliyor. Artık, herhangi bir uygulama doğrudan Mac’ten açılabiliyor, hatta “iPhone”unuzun sesi de Mac’e aktarılıyor. Bu süre boyunca “iPhone”unuz kilitli veya kilitsiz de olsa başka hiç kimse ona erişemiyor. Ayrıca, öğeleri ve dosyaları Mac’inizden “iPhone”unuza sorunsuz bir şekilde sürükleyip bırakabileceksiniz.

Safari de macOS Sequoia ile önemli yenilikler aldı. Yeni özellikler arasında, makine öğrenimi kullanarak sayfadaki ilginç şeyleri tespit eden öne çıkanlar ve Reader moduna eklenen özetler ve içerik tabloları yer alıyor. Ayrıca, sayfa üzerindeki video içerikleri için Viewer modu da eklendi. Artık Safari’de gezinmek çok daha verimli ve keyifli olacak.

macOS 15 Sequoia, büyük bir anahtar zinciri güncellemesi ile birlikte geliyor. Yeni platformlar arası Passwords uygulaması, Wi-Fi şifreleri, geçiş anahtarları, doğrulama kodları ve paylaşılan şifreler gibi birçok yeni türde hesap bilgilerini depolayabilecek. Bu uygulama, iOS, iPad, Mac, visionOS ve Windows’ta kullanılabilecek. Artık tüm şifrelerinizi tek bir yerde güvenle saklayabileceksiniz.

apple-sifre-uygulamasi-password-duyuruldu

macOS Sequoia artık onlarca oyunu destekleyecek, özellikle M1 ve M2 çipli cihazlarda oyun performansını önemli ölçüde artırdı. Yeni işletim sistemi, daha yüksek grafik performansı ve daha iyi oyun deneyimi sunmak için optimize edildi. Artık Mac’inizde en sevdiğiniz oyunları oynarken aksama yaşamayacaksınız.

apple-macos-sequoia-duyuruldu-detaylar

macOS Sequoia ile birlikte Siri, daha akıllı ve kişisel hale geldi. Siri artık daha iyi konuşma yetenekleri, derin anlayış ve kişiselleştirme özellikleri sunuyor. Günlük rutinlerinizi anlayan ve ona göre önerilerde bulunan Siri, artık hayatınızı daha da kolaylaştıracak. Ayrıca, Siri’nin gelişmiş AI özellikleri sayesinde Apple Music’te size özel çalma listeleri oluşturmak, Pages’da yazı yazarken yardım almak ve Keynote’ta sunum hazırlamak çok daha keyifli olacak.

İşte macOS 15 ile uyumlu modeller:

  • 2019 veya sonrası iMac
  • 2017 iMac Pro
  • 2019 veya sonrası Mac Pro
  • 2022 veya sonrası Mac Studio
  • 2018 veya sonrası MacBook Air
  • 2018 veya sonrası Mac mini
  • 2018 veya sonrası MacBook Pro

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz