Ana Sayfa Apple WWDC 2024 özeti: iOS 18, Apple Intelligence ve dahası!

WWDC 2024 özeti: iOS 18, Apple Intelligence ve dahası!

0

Apple bugün gerçekleştirdiği WWDC 2024 etkinliğinde yeni yazılım ve yapay zeka güncellemelerini paylaştı. iOS 18 başta olmak üzere watchOS 11, macOS Sequoia ve Apple Intelligence platformu tanıtıldı. İşte WWDC 2024 özeti.

Apple WWDC 2024 ile neler tanıtıldı?

Apple bu yılki etkinlikte özelleştirme ve yapay zeka özelliklerine önem gösterdi. Bu kapsamda Apple Intelligence platformunun tüm işletim sistemlerinde kullanılacağını belirtti. Ayrıca ChatGPT-4o destekli Siri ile yeni bir dönem başlattı.

iOS/iPadOS 18

Apple, iOS 18 ile birlikte kişiselleştirmeye odaklanıyor. Buna göre ana ekran uzun yıllar sonra büyük bir yenilik alıyor. Kullanıcılar uygulama simgeleri ve widget’ları ekranın istedikleri bölümüne yerleştirebilecek. Bu da kullanıcıya özel bir deneyim yaratacak.

Apple ayrıca gizlilik konusuna da dikkat çekti. Buna göre iOS 18 ile uygulamaları kilitlemenize olanak tanıyor. Böylece diğer kişilerin uygulamaları açmak için kimlik doğrulaması yapması gerekecek. Arama, Siri ve diğer uygulamalardaki bilgileri de gizleyebileceksiniz.

Öte yandan Android ile RCS mesajlaşma desteği de sunulacak. Google tarafından geliştirilen bu teknoloji, SMS’in bir sonraki adımını temsil ediyor.

macOS Sequoia

‌iPhone‌ Yansıtma, ‌iPhone‌’unuzu Mac’inizden görüntülemenize ve kontrol etmenize olanak tanıyor. ‌iPhone‌’u Mac’e yansıtarak simgeler, Ana Ekran, uygulamalar ve daha fazlası dahil her şeyi gösterebiliyor. Artık, herhangi bir uygulama doğrudan Mac’ten açılabiliyor, hatta “iPhone”unuzun sesi de Mac’e aktarılıyor.

‌macOS Sequoia ayrıca Wi-Fi şifrelerini, uygulama ve web sitesi şifrelerini, doğrulama kodlarını ve daha fazlasını yönetmenize olanak tanıyan yeni bir özel Şifreler uygulaması duyurdu. Parolalar cihazlar arasında senkronize edilebiliyor. macOS, Parolalar uygulamasında parolaları doldurmak için otomatik doldurmayı kullanıyor.

macOS Sequoia artık onlarca oyunu destekleyecek, özellikle M1 ve M2 çipli cihazlarda oyun performansını önemli ölçüde artırdı.Yeni işletim sistemi, daha yüksek grafik performansı ve daha iyi oyun deneyimi sunmak için optimize edilmiş. Artık Mac’inizde en sevdiğiniz oyunları oynarken hiçbir aksama yaşamayacaksınız.

watchOS 11

watchOS 11 ile birlikte Apple Watch’ın sağlık takibi özellikleri güçlenecek. Apple’ın açıklamasına göre kan basıncı veri yönetimi çok daha detaylı olarak yapılabilecek. Yeni Apple Watch’ların hipertansiyon tespitine de destek sunacak.

Vitals isimli yeni uygulama, önemli sağlık ölçümlerinizi keşfetmenizi sağlayacak. Ölçümler normal aralığın dışında olduğunda vurgulanacak. Bu sayede düzensiz sağlık verilerinizi görebileceksiniz. Ancak kalp atış hızı bildirimlerinizi özelleştirebilirsiniz.

visionOS 2

Apple Vision Pro kullanıcıları için büyük bir yenilik olan misafir modu, artık çok daha kullanıcı dostu bir hale geldi. Misafir kullanıcıların sadece belirli uygulamalara erişim sağlayabileceği bu mod, cihazı başkalarına ödünç vermeyi veya deneme amaçlı kullanımı çok daha kolaylaştırıyor.

iOS 17.2 ile tanıtılan ve oldukça beğenilen Journal uygulaması, visionOS 2 ile Apple Vision Pro’ya geliyor. Bu uygulama sayesinde notlarınızı, düşüncelerinizi ve anılarınızı kaydetmek çok daha kolay olacak

apple-visionos-2-duyuruldu-gelen-yenilikler

Apple ayrıca 3.499 dolarlık Vision Pro’nun 28 Haziran’da başlayacak lansmanla uluslararası alanda satılacağını duyurdu.

tvOS 18

tvOS 18 ile birlikte gelen en dikkat çekici yeniliklerden biri, Siri’nin yapay zeka ile güçlendirilmiş arama yetenekleri oldu tabii ki. Kullanıcılar artık daha detaylı ve özgür aramalar yapabilecekler. Örneğin “1970’ler bilim kurgu filmleri” gibi spesifik aramalar mümkün olacak.

Apple Intelligence

Apple’ın cihaz içi AI teknolojileri, kullanıcı verilerini cihazda işleyerek gizliliği koruyor. Bu yeni özellikler kullanıcıların kişisel verilerinin üçüncü taraflarla paylaşılmasını engelliyor ve veri güvenliğini artırıyor.

Apple Intelligence, kullanıcıların verilerini cihazda işleyerek hem gizliliği koruyor hem de veriler üzerinde tam kontrol sağlıyor. Bu yeni sistem, derin doğal dil anlayışı ve gelişmiş yapay zeka yetenekleri ile donatıldı.

ChatGPT-4o tabanlı Siri

Apple, Siri’yi dış modellerle entegre edeceğini duyurdu. Buna göre ChatGPT-4o ile güçlendirilen olan bu entegrasyon, Siri’nin kullanıcıların sorularını ChatGPT’ye yönlendirmesini ve yanıt oluşturmasını sağlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz