Ana Sayfa Apple iPadOS 18 tanıtıldı! İşte yenilikler

iPadOS 18 tanıtıldı! İşte yenilikler

0

Bugün düzenlenen Apple’ın en büyük etkinliklerinden biri olan WWDC 2024 etkinliğinde firma, iOS 18, ve macOS 15 gibi birçok yeni işletim sistemini duyurdu. Tanıtılan işletim sistemlerinden en ilgi çekenlerden biri de iPadOS 18 oldu. Yeni özellikleri ve kullanımı ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı ve iPad kullanıcılarını kendine çekti. İşte iPadOS 18 özellikleri…

iPadOS 18, yeni Hesap Makinesi’nde Apple Pencil desteği sunuyor

iOS 18 ile benzerlikleri neredeyse tamamen aynı olan iPadOS 18, en yeni yapay zeka özellikleri ile geliyor. Özellikle gelişmiş Siri kullanımı, yapay zeka destekli yazma yeteneği, ve soru çözümleri gibi yenilikler, iPad kullanıcılarını oldukça memnun etmeyi başaracak gibi duruyor.

iPadOS 18 özellikleri

Neredeyse iOS 18’de bulunan tüm özelliklerin daha büyük ekranlara uyarlandığı sürüm olarak sunulan iPadOS 18, ayrı özellikler ile de geliyor. Uzun zamandır beklenen hesap makinesi sonunda kullanılabilir oldu. Ayrıca Notlar daha fazlasına uygulanan iyileştirmeler de yeni sürüm ile gelen yeniliklerin arasında bulunuyor.

Apple tarafından yayınlanan yeni güncellemenin uyumlu olduğu cihazlar arasında ise bir zamanların popülerleri bulunmuyor. Maalesef 6. nesil iPad, 2. nesil 12.9 inç iPad Pro, ve 1. nesil 10.5 iPad Pro, iPadOS 18 güncellemesini alamayacak. Yeni versiyon, 2019 ve sonrası iPad, 2019 ve sonrası iPad mini, 2019 ve sonrası iPad Air, ve 2018 ve sonrası iPad Pro için indirilebilir olacak.

Etkinlikte tanıtılan iPadOS 18, ilk olarak geliştirici programına ve beta programına kayıtlı olan kullanıcılar için yaz ayları boyunca test edilebilir olacak. Tamamlanmış sürüm ise iPhone 16 serisinin de tanıtılacağı Eylül ayında düzenlenecek etkinlikte duyurulacak.

Yeni iPadOS 18 güncellemesi ile birlikte animasyonlar ve uygulamalarda iyileştirmelere gidilerek daha akıcı bir kullanım ve deneyim sunulmaya başladı. SharePlay özelliği sayesinde artık uzaktan iPad üzerinde kontrol sağlanarak çizimlerle etkileşim kurulabilecek.

Smart Script özelliği sayesinde artık kopyaladığınız herhangi bir yazı, Notlar uygulaması üzerinde Apple Pencil ile yazdığınız el yazı stilini kopyalabilirsiniz. iPad’ler için yeni eklenen Hesap Makinesi üzerinde Apple Pencil desteği ve matematik çözümleri bulunuyor. Yani oluşturduğunuz herhangi bir işlem için otomatik olarak el yazınızın stilinde cevaplar alabileceksiniz.

iPadOS 18 alacak modeller

  • 2019 ve sonrası iPad
  • 2019 ve sonrası iPad mini
  • 2019 ve sonrası iPad Air
  • 2018 ve sonrası iPad Pro

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz