Ana Sayfa Haberler Siri ve ChatGPT güçlerini birleştiriyor!

Siri ve ChatGPT güçlerini birleştiriyor!

0

Apple, WWDC 2024 etkinliğinin son bölümlerinde bombayı patlattı ve herkesin beklediği Siri – ChatGPT entegrasyonunu resmen duyurdu. Haftalardır beklediğimiz entegrasyon nasıl çalışacak gelin birlikte bir göz atalım.

Siri, sorularınızı ChatGPT-4o aracılığıyla yanıtlayacak!

Apple, kullanıcı deneyimlerini geliştirmek amacıyla Siri ‘yi dış modellerle entegre edeceğini ve bu sürecin ilk entegrasyonunun ChatGPT olacağını duyurdu. GPT-4o teknolojisiyle güçlendirilmiş olan bu entegrasyon, Siri’nin kullanıcıların sorularını ChatGPT’ye yönlendirmesini ve onların izniyle yanıt oluşturmasını sağlıyor.

Yeni özellikler sayesinde kullanıcılar, belgeler, fotoğraflar veya PDF’lerle ilgili sorular sorabilecek ve ChatGPT’nin Compose özelliği ile yazılarını oluşturabilecekler. Ayrıca ChatGPT, kullanıcıların yazdıkları her şey için içerik oluşturmalarına yardımcı olmak üzere Apple’ın sistem genelindeki Yazma Araçlarında da kullanılabilecek. Kullanıcılar ayrıca ChatGPT görüntü araçlarından yararlanarak yazdıklarını tamamlayacak çok çeşitli stillerde görüntüler oluşturabilecekler.

Sadece bununla da kalmıyor, örneğin verandanızın bir fotoğrafını Siri ile paylaşıp “Buraya ne tür süs bitkisi koyabilirim?” diye sorduğunuzda Siri, önce sizden ChatGPT ile bu bilgileri paylaşmak için bir izin istiyor, onay verdiğinizde ise sorunuzu ve görseli GPT-4o’ya yöneltiyor.

Ardından ChatGPT’nin verdiği cevaplar Siri tarafından size gösteriliyor. Üstelik, ChatGPT’ye erişim ücretsiz olacak ve kullanıcıların hesap oluşturmasına gerek kalmayacak. Talepler ise kaydedilmeyecek. ChatGPT aboneleri, bu deneyimlerin içinde ücretli özelliklere erişebilecekler.

Bu yenilikler, iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia ile birlikte kullanıma sunulacak. Craig Federighi, gelecekte diğer yapay zeka modelleri için de destek planlandığını da duyurdu. Dilerseniz WWDC 2024’te tanıtılan tüm yenilikleri aşağıdaki haberlerimizden okuyabilirsiniz. Siri – ChatGPT entegrasyonu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz