Ana Sayfa Apple Apple ve OpenAI arasında takas yöntemi: Ödeme yapılmadı

Apple ve OpenAI arasında takas yöntemi: Ödeme yapılmadı

0

OpenAI tarafından üretilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, sahip olduğu özellikler sayesinde tüm dünyada öne çıktı. Birçok teknoloji firması da bu nedenle rekabet için kendi yapay zeka robotunu üretti. Fakat Apple, sohbet robotu geliştirmekten uzak durarak mevcut özelliklerini geliştirmeyi tercih etti ve ChatGPT ‘yi iPhone’lara entegre etti. Bugün ortaya çıkan haberlere göre iki firma da yapılan bu ortaklıktan ödeme almadı. Peki, Apple ve OpenAI ortaklığından ne elde edilecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, ChatGPT için OpenAI’a ödeme yapmadı

Yapay zekanın tüm dünyada öne çıkmasının ardından Apple, iOS 18 güncellemesi ile ChatGPT’yi iPhone’lara entegre edeceğini duyurdu. Bu entegrasyon sayesinde iPhone kullanıcıları, yapay zeka destekli sohbet robotunu kullanmaya yönelecek ve başka bir cihaz arayışına girmeyecek. ChatGPT de iPhone’larda yer alarak diğer sohbet robotlarına ihtiyaç duymaya gerek bırakmayacak. Böylece Apple ve OpenAI ortaklığı iki firmaya da yarayacak.

Konuyla ilgili açıklama ünlü Apple analisti Mark Gurman tarafından geldi. Mark Gurman, iki teknoloji devinin ortaklığıyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Anlaşma koşulları özel olduğundan isminin açıklanmasını istemeyen kişiler, Apple’ın ortaklık kapsamında OpenAI’ye ödeme yapmadığını söyledi. Bu kişiler, Apple’ın bunun yerine OpenAI markasını ve teknolojisini yüz milyonlarca cihazına aktarmanın parasal ödemelerle eşit veya daha büyük değere sahip olduğuna inandığını söyledi.”

Öte yandan Apple’ın ChatGPT dışında ek olarak Google’ın yapay zeka destekli sohbet robotu olan Gemini’yi de iPhone’lara entegre edeceği gündemde yer alıyor. İki sohbet robotunun da iPhone’larda yer alması durumunda ödeme yapılmadan anlaşılan ortaklıkta değişiklik olabilir. Çünkü iki sohbet robotunun da iPhone’larda yer alması Google ve OpenAI arasında daha büyük bir rekabete neden olabilir.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz