Ana Sayfa Apple iOS 18 güncellemesiyle gelen 5 yeni CarPlay özelliği!

iOS 18 güncellemesiyle gelen 5 yeni CarPlay özelliği!

0

Apple, hafta başında gerçekleştirdiği WWDC’de iOS 18 güncellemesini tanıttı. Firma, etkinlikte CarPlay’den bahsetmedi. Fakat CarPlay için de birçok yeni özellik eklendi. CarPlay’e eklenen yeni özellikler, sürücülerin sürüş halinde ekranı daha iyi görmesini sağlayarak dikkat dağınıklığını azaltacak. Peki, iOS 18 güncellemesinin CarPlay için sunduğu detaylar neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18 güncellemesiyle gelen CarPlay yenilikleri

Apple, iOS 18 güncellemesiyle birlikte CarPlay için birçok yenilik getiriyor. Söz konusu yenilikler, sürücülerin sürüş sırasında CarPlay kullanmasını kolaylaştırarak kullanım deneyimini en iyi hale getirecek. iOS 18 ile gelen CarPlay yeniliklerinden ilki Mesajlar uygulaması için oldu. Yeni güncellemede Mesajlar uygulamasındaki kutucuklarda kişilerin isimlerinin yanında ek olarak kişi fotoğrafları da görünecek. Kişi fotoğraflarının görünmesi sayesinde sürücüler, mesaj göndermek için istediği kişiyi daha kolay seçecek.

Yeni gelen özelliklerden ikinci özellik yine Mesajlar uygulamasıyla doğrudan bağlantılı oldu. Mesaj bildirimi geldiğinde kullanıcıların sadece ismi değil aynı zamanda bir de fotoğrafları da görünecek Bu sayede sürücüler, sürüş sırasında mesajın kimden geldiğini çok daha kolay anlayacak.

iOS 18 ile gelen bir özellik de Sessiz Mod ile ilgili oldu. Sessiz Mod’da olan iPhone’un CarPlay’e bağlanması halinde otomatik olarak açık ya da kapalı olması tercih edilebilecek.

Bir diğer yenilik ise Renk Filtreleri oldu. iPhone’daki Renk Filtreleri, aynı şekilde CarPlay’de de çalışarak renk körü olan bireylerin renkleri ayırt etmesine yardımcı olacak. Görme zorluğu çeken bireyler dışında ek olarak bir de işitme zorluğu çeken sürücüler için de yeni bir özellik geldi. Ses Tanıma adı verilen bu özellik, araba kornaları ve sirenlerin sesini bildirim olarak CarPlay ekranına yansıtacak.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz