Ana Sayfa iOS iOS 18 ile Siri’nin ismi değişebilecek! İşte detaylar

iOS 18 ile Siri’nin ismi değişebilecek! İşte detaylar

0

Apple, hafta başında WWDC’yi gerçekleştirdi. Teknoloji devi bu etkinlikte iOS 18 başta olmak üzere birçok yeni güncelleme sundu. Yeni güncellemeler, her zaman olduğu gibi Apple cihazlarına yeni özellikler getirecek. Bu özelliklerden biri de Siri’deki isim değişikliği. iPhone sahipleri iOS 18 güncellemesi sayesinde artık Siri ‘nin ismini değiştirebilecek. Peki, Siri’nin ismini değiştirmek için ne yapmak gerekiyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18 güncellemesi ile asistan Siri ‘de isim değişikliği yapılabilecek

Tüm dünyada etkili olan yapay zeka devriminden sonra Apple da harekete geçti ve yeni güncellemelerinde mevcut özelliklerine yapay zeka desteği ekledi. Ek olarak da yapay zeka asistanı Siri için de birçok yenilik yaptı. Bu yeniliklerden biri ismin değişebilirliği oldu.

iOS 18 Beta indiren kullanıcılar, Siri’nin isminin tercihe bağlı olarak değiştirebileceklerini fark etti. Yani kullanıcılar, kendi tercih istedikleri ve ayarladıkları ses ile Siri’yi uyandırabilecek. Söz konusu değişiklik için ise şu adımları izlemek yeterli:

  • Ayarlar
  • Erişilebilirlik
  • Vokal Kısayolları’nı Ayarla
  • Siri

Siri’yi seçtikten sonra uyandırmak istediğiniz ismi yazın. Ayarlanan isim, Siri’nin yeni uyandırma sesi olacak. Ayarladıktan sonra etkinleştirmek için Siri’ye yeni adı ile seslenin.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Siri için ayarlanan yeni ses, yalnızca iPhone’lar için geçerli olacak. Apple‘ın HomePod gibi diğer cihazlarıyla senkronize olmayacak. Diğer cihazlarda Siri kendi ismiyle kullanılmaya devam edecek.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz