Ana Sayfa Apple iPhone Acil SOS, iOS 18 ile Canlı Video desteği kazanacak! İşte detaylar

iPhone Acil SOS, iOS 18 ile Canlı Video desteği kazanacak! İşte detaylar

0

Apple, hafta başında WWDC’yi gerçekleştirdi. Firma, bu etkinlikte iOS 18 başta olmak üzere birçok yeni güncelleme sundu. Bu güncellemeler, Apple cihazlarına birçok yenilik getirecek. Yeniliklerden biri de Acil SOS için için oldu. iOS 18 güncellemesiyle birlikte iPhone Acil SOS, Canlı Video desteğine sahip olacak. Peki, Acil SOS için Canlı Video desteği ne işe yarayacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Hayat kurtaran Acil SOS, Canlı Video desteği alacak

Acil SOS desteği, adından da belli olduğu gibi iPhone kullanıcılarının acil durumlarda müdahale ekiplerine ulaşmasını sağlıyor. İnternetin olmadığı ve çekim alanı dışında kalan yerlerde kullanılan özellik, acil servis numarasını arayarak iPhone kullanıcısının konum bilgilerini iletiyor. Bu özellik sayesinde yardıma ihtiyacı olan iPhone kullanıcısı, müdahale ekiplerine direkt olarak ulaşıyor.

iOS 18 güncellemesi ile Acil SOS özelliğine şimdi de Canlı Video desteği alacak. iPhone sahipleri, Canlı Video desteği ile acil durum ekiplerine video gönderebilecek. Bu sayede ekipler, alana daha hızlı ulaşıp müdahale edebilecekler.

Daha önce Acil SOS özelliği sayesinde internetin çekmediği yerde olan iPhone sahipleri, birçok kez acil durum ekiplerine ulaştı ve hayatı kurtuldu. Canlı Video desteği ile de ekipler artık daha hızlı müdahalede bulunabilecekler.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Acil SOS özelliği, Türkiye’de kullanıma henüz açık değil. Söz konusu özellik Avusturya, Avusturalya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya, İsviçre, Birleşik Krallık ve ABD’de kullanılıyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz