Ana Sayfa Apple iOS 18 özellikleri, ücretli uygulamaları sınır dışı ediyor

iOS 18 özellikleri, ücretli uygulamaları sınır dışı ediyor

0

Apple, iPhone’lar için yeni özellikler sağlayan iOS 18 güncellemesini hafta başında sundu. iOS 18 güncellemesinin getireceği yenilikler, ücretli olan birçok uygulamaların özelliğine sahip olacak. Bu sayede iPhone kullanıcılarının kullandığı birçok uygulamaya ödeme yapmasına gerek kalmayacak. Peki, yeni iOS 18 özellikleri sayesinde iPhone kullanıcılarının ödeme yapmasına gerek kalmayacak uygulamalar hangileri? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone sahipleri, iOS 18 özellikleri sayesinde ücretli uygulamalara para ödemeyecek

Apple, hafta başında WWDC’yi sundu ve etkinlikte iOS 18 güncellemesi tanıtıldı. iOS 18 güncellemesinden sonra iPhone’ların yeni özellikleri ortaya çıktı. Yeni gelen özellikler sayesinde artık iPhone sahipleri, önceden satın aldıkları uygulamalara para ödemeyecek. Çünkü Apple bu uygulamaların sunduğu özellikleri iOS 18 güncellemesiyle ücretsiz olarak sunacak.

iOS 18 güncellemesinin getirdiği özelliklerden ilki güvenlik alanında oldu. iOS 18 güncellemesi ile iPhone’lar artık kendi şifre yöneticisini sunacak. Bu sayede iPhone kullanıcılarının LastPass gibi şifre yöneticilerine ödeme yapmasına gerek kalmayacak.

iOS 18 ile gelen bir diğer yenilik ise Apple Intelligence oldu. Apple Inteligence ile kullanıcılar, yazdıkları metinlerde yazım ve dilbilgisi hatalarını kontrol edebilecek ve hatasız metinler ortaya çıkaracak. Bu sayede Grammarly gibi uygulamalara ödeme yapmayacak.

Yeni güncellemeyle gelen bir diğer özellik sayesinde iPhone kullanıcıları, Notlar uygulaması üzerinden sesli kayıtları direkt olarak metne çevirebilecek. Bu özellik sayesinde kullanıcıların aynı işlevi gören Otter AI‘ya ödeme yapmasına gerek kalmayacak.

iOS 18 ile gelen ve dikkat çeken bir diğer özellik ise telefon görüşmelerini kaydetme oldu. Yeni güncelleme, kullanıcıların telefon görüşmelerini kaydedip bir de metne dönüştürmesine izin verecek. Bu fonksiyonel yenilik, TapeACall uygulamasının yerini alacak.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz