Ana Sayfa Apple Apple, iOS platformunda PC oyunlarının çalıştırılmasına karşı

Apple, iOS platformunda PC oyunlarının çalıştırılmasına karşı

0

Apple, iOS 18 ile başlayan yeni dönemde emülatörlere yavaş yavaş destek vermeye başlamış görünüyordu. Buna karşın Amerikalı teknoloji devi, PC oyunlarının işletim sisteminde emüle edilerek oynanması konusunda pek de olumlu açıklamalar yapmadı. Şirket, bilgisayar oyunlarının ‘konsol oyunu’ olarak görülemeyeceğini belirtiyor.

Apple, iOS’ta PC emülatörü istemiyor

Apple, her kadar neredeyse onlarca yıl süren inadını kırıp emülatörlere App Store’da izin vermeye başlamış olsa da, bu politikanın sadece ‘retro oyun konsolu’ tabirini karşılayan yapımlara için olduğunu açıkladı.

PC emülatörleri, Apple tarafından yeni dönemde App Store’a kabul edilmeyecek. Ünlü DOS emülatörü iDOS’un yeni sürümü olan iDOS3’ün iOS üzerinde çalıştırılması için başvuruda bulunan iki emülatör geliştiricisi, Apple’dan aldığı yanıtı paylaştı.

iDOS3 geliştricisinin yaptığı açıklamaya göre Apple, uygulamanın emülatör işlevi sağladığını ancak özellikle bir retro oyun konsolunu emüle etmediği için Apple’ın App Store’daki 4.7 numaralı kuralı ihlal ettiğini belirtti.

Apple’ın bu kararı, iOS kullanıcılarının PC oyunlarını veya uygulamalarını iPhone veya iPad’lerinde deneyimlemelerinin şimdilik önüne geçti. Şirketin bu tutumunun arkasında yatan nedenler net olarak bilinmese de, güvenlik ve performans endişeleri veya lisans anlaşmaları gibi faktörlerin etkili olduğu düşünülüyor.

Bu karar, bazı kullanıcılar tarafından eleştirilse de, Apple’ın ekosistemini kontrol etme ve kullanıcı deneyimini belirleme konusundaki sıkı politikalarına çok da aykırı değil. Öyle görünüyor ki Apple, yeni dönemde prensiplerinde esnemeye gitse de Apple ekosistemini tamamen açmama konusunda kararlı.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz