Ana Sayfa Apple TV Samsung otel TV’leri için AirPlay desteği getiriyor! Peki hangi TV’ler destekliyor?

Samsung otel TV’leri için AirPlay desteği getiriyor! Peki hangi TV’ler destekliyor?

0

Apple AirPlay’in kullanılabilirliğini dünyanın dört bir yanındaki otellere genişletme planlarını geçen yılki WWDC 2023’te duyurdu. Özellik 2024’ün Ocak ayında iOS 17.3’ün yayınlanması ile kullanıma sunuldu. Ocak ayında özellik, IHG Hotels & Resorts ve oteldeki LG televizyonlarında kullanılmata başlandı. Geçtiğimiz günlerde ise Samsung ticari sınıfındaki Samsung hospitality TV’lerine AirPlay özelliğini eklediğini duyurdu.

Samsung TV’ler artık otellerde AirPlay desteği sağlayacak!

Samsung geçtiğimiz günlerde şirketin merkezi Kore’de yaptığı tanıtım ile ticari sınıfı Hospitality TV’lerine AirPlay özelliğini eklediğini duyurdu. Oteller gibi ticari kurumlar için yapılan Hospitality TV’ler artık aynı LG TV’ler gibi AirPlay’yi destekliyor. Aynı zamanda aşağıdaki fotoğrafta da gördüğünüz tanıtımda Samsung, özellik hakkında Apple AirPlay ile iPhone veya iPad’inizdeki filmleri, müzikleri, fotoğrafları ve daha fazlasını otel odanızdaki Samsung TV ile güvenli ve gizli bir şekilde paylaşın şeklinde bilgi veriyor.

Samsung, ticari olan ve otellerde kullanılan Hospitality TV'lerine AirPlay desteğini getiriyor. Özellik Ocak ayında LG TV'ler ile başladı.

Samsung, yaptığı basın açıklamasınada ilk olarak HBU8000 Hospitality TV’lerine AirPlay desteği sunacağını belirtiyor. AirPlay desteğinin ilerleyen zamanlarda diğer TV’lere genişleci söyleniyor. Lakin basın açıklamasında özelliğin gelecekte hangi TV’lere geleceği söylenmiyor. Apple’ın WWDC’de gösterdiği gibi, otel misafirleri televizyondaki karekodu kodu tarayacaklar ve Apple cihazlarını odanın içindeki televizyona bağlayabilecekler. Kullanıcıların otel odalarında AirPlay’i kullanmak için herhangi bir şifreye veya uygulamaya ihtiyaçları yok.

Samsung, ticari olan ve otellerde kullanılan Hospitality TV'lerine AirPlay desteğini getiriyor. Özellik Ocak ayında LG TV'ler ile başladı.

Karekodu tarattıktan sonra geriye kalan her şey normal bir AirPlay bağlantısı ile aynı. Ne yazık ki bu özelliği destekleyenler oteller konusunda IHG Hotels & Resorts resmi olan tek otel. Diğer oteller bu özellik ile uyumlu bir TV almışsalar bile resmi listede isimleri yok. Kullanıcılar, oteller için AirPlay’in Samsung’un Hospitality TV’leri ile yaygınlaşacağını düşünüyorlar.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi yorumlar kısmında söylemeyi unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz