Ana Sayfa Haberler iPhone 16 Pro’dan itibaren pil değiştirmek daha kolaylaşıyor!

iPhone 16 Pro’dan itibaren pil değiştirmek daha kolaylaşıyor!

0

Normal şartlarda bir iPhone pilini değiştirmek istendiğinde bu işlem biraz tehlikelidir. Yapılacak en ufak bir hata iPhone’unuzu veya hayatınızı kaybetmenize sebep olabilir. Avrupa Birliği ise telefon üreticilerine pillerin kolayca değişibilemesini sağlamaları için 2025 yılına kadar süre verdi. Apple ise buna tepki olarak elektrikle indüklenen yapışkan yapıştırma teknolojisinin kullanımını araştırıyor.

iPhone 16 Pro’da metal pil gelebilir

Yeni gelen sızıntıya göre Apple, elektrikle indüklenen yapışkan yapıştırma teknolojisini kullanabilmek için iPhone pilini normal siyah folyo yerine aşağıda gördüğünüz gibi metal ile çevrelemeyi seçiyor. Şirketin böyle bir şey denemesinin asıl sebebi iPhone’ların pilinin değişiminin zor olması. Telefon ekranını sorunsuz açsanız bile pilin altındaki bantları sorunsuz bir şekilde çıkarmak zorundasınız. Eğer bantları çıkaramazsanız dikkatli bir şekilde ısı uygulayarak pili çıkarmak zorunda kalısınız ki bu aşamada pilin patlama riski olduğunu lütfen unutmayın.

iPhone pilini değiştirmek iPhone 16 Pro ile tamamen değişiyor. Apple'ın yeni pil değiştirme yöntemi yeni bir çağ başlatacak.

2022 yılında Apple kendin tamir et programını ABD içerisinde başlattı. Bu program amacında kullanıcı, Apple’ın ABD sitesinden edineceği kılavuz ve alacağı yedek parçalarla birlikte orijinal cihazını tamir etme imkanı bulunacaktı. Mac’ten iPhone’a kadar desteklenen bu programda kullanıcılar telefon pillerini zaten kendileri değiştiriyor. Lakin sızıntılarda iPhone 16 Pro ile geleceği söylenen metal kasalı bu pili sökmek için banlara ihtiyaç olmayacak. Söylenene göre tek yapılması gereken şey pile düşük voltajda elektrik olacak. Düşük voltaj uygulandıktan sonra yeni pil kasadan hızlı bir şekilde çıkartılabilecek. Lakin Apple bu yöntemi iPhone 16 Pro’dan itibaren kullanmaya başlayacak olsa bile kullanıcılar telefonların ekranlarını yine kendileri açmak zorunda kalacaklar. Ekranı kasadan ayırırken ekrana gelecek zararı yine kullanıcının kendisinin karşılaması gerekiyor.

iPhone pilini değiştirmek iPhone 16 Pro ile tamamen değişiyor. Apple'ın yeni pil değiştirme yöntemi yeni bir çağ başlatacak.

Sızıntılar bu yeni pilin ve pil değiştirme yönteminin iPhone 16 Pro ve Pro Max ile karşımıza çıkacağını gösteriyor. Ayrıca kullanıcılar iPhone 16 Pro’dan itibaren gelecek metal kasalı pilin iPhone 17 serisinin tamamında olmasını bekliyorlar. Apple her ne kadar kendin tamir et programını başlatmış olsada elbette tavsiye edilen başta Apple’ın olmak üzere teknik servislerden yardım alınmasıdır.

Sizce iPhone pilini değiştirmek daha da kolaylaşacak mı? Sizler Apple’ın metal pili hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen aşağıdaki yorumlar kısmında düşüncelerinizi belirtmeyi unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz