Ana Sayfa App Store Epic Games müjdeyi verdi! App Store’a geri dönüyor

Epic Games müjdeyi verdi! App Store’a geri dönüyor

0
fortnite-app-store-avrupa-geri-donuyor

Epic Games, Fortnite oyununu Avrupa App Store’unda yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Uzun süredir beklenen bu dönüş için Epic Games, Epic Games Store ve Fortnite’ı Apple’ın gerekli noterlik süreci için başvurduğunu duyurdu.

Epic Games, Fortnite’ı Avrupa’daki App Store’a geri getiriyor

Önce, biraz geriye gidelim. 2020 yılında, Epic Games kurucusu Tim Sweeney, Apple’ın ve Google’ın uygulama mağazalarında yapılan her satın alımdan yüzde 30 pay almasını eleştirmişti. Epic Games, Fortnite oyununda yaptığı değişikliklerle bu ödeme sistemini bypass etmeye çalıştı ve Apple da oyunu mağazadan kaldırdı.

Epic Games ve Apple arasında büyük bir davaya yol açtı. Ocak 2024’te sonuçlanan bu dava, çoğunlukla Apple’ın lehine sonuçlandı. Ancak, bu Avrupa Birliği’nde farklı bir sonuç doğurdu. Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA), Apple’ı App Store kurallarını değiştirmeye zorladı.

Artık geliştiriciler, uygulamalarını App Store’da sunarken müşterilere alternatif satın alma seçenekleri hakkında bilgi verebilecekler ve bu satın alımları herhangi bir komisyon kesintisi olmadan yapabilecekler. Bu da, Epic Games için büyük bir fırsat anlamına geliyor tabi.

Epic Games bu fırsatı değerlendirerek Fortnite oyununu yeniden iOS kullanıcılarıyla buluşturmak için harekete geçti. Ancak, bu noterlik süreci biraz zaman alabilir. Apple ve Epic Games arasındaki çekişme nedeniyle bu süreç birkaç ay sürebilir. Ama işler yolunda giderse, önümüzdeki birkaç ay içinde Avrupa bölgesindeki iOS kullanıcıları Fortnite oyununa tekrar kavuşacak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz