Ana Sayfa Haberler Apple Intelligence’a ikinci yapay zeka geliyor!

Apple Intelligence’a ikinci yapay zeka geliyor!

0

Apple geçtiğimiz ayın başında düzenlediği WWDC 2024’de (Dünya geliştiriciler konferansı) yeni işletim sistemlerini tanıttı ve yapay zekayı getireceğini açıkladı. iPhone 15 Pro ve sonraki cihazlar için gelecek olan yapay zeka Apple’ın nezdinde Apple Zeka olarak isimlendiriliyor. Etkinlikten önceki ve sonraki sızıntılar bize Apple’ın sadece bir firmaya bağlı kalmayacağını aksine birden çok yapay zeka şirketi ile anlaşma yapacağını gösteriyor. Şirket şu anda iOS ve macOS işletim sistemlerine OpenAI’ın yapay zeka araçlarını entegre ediyor. Son gelen raporlar Apple’ın bu sonbaharda Google Gemini’ı da Apple Intelligence içerisine entegre etmeye hazır olduğu bildiriliyor.

Apple Intelligence için birden çok yapay zeka seçeneği olacak

Apple WWDC 2024’ten önce Google, OpenAI ve Baidu gibi bir çok yapay zeka şirketi ile görüşmeler yaptı ve etkinlikte işletim sistemine OpenAI’ın yapay zeka araçlarını entegre ettiğini duyurdu. Apple ürünleri ve yazılımları hakkında isabetli tahminleriyle bilinen analist Mark Gurman’a göre şirketin OpenAI’ın yapay zeka araçlarından sonra Google Gemini’yi Apple  Intelligence’a entegre etmesini bekliyor. Geçmiş sızıntılar bize şirketin birden çok yapay zekaya izin vereceğini ve bunu kullanıcıların ayarlardan seçebileceğini söylüyor.

Son gelen raporlara göre Apple, Apple Intelligence içerisine ikinci bir yapay zeka entegre etmeyi planlıyor.

WWDC 2024’te Apple’ın Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, ChatGPT’yi işletim sistemlerine entegre etmek için OpenAI ile anlaşma yapıldığını duyurdu. Craig Federighi, konuşma sırasında diğer yapay zeka şirketleriyle anlaşmaların mümkün olabileceğini söylüyor. Mark Guman ise Google ve Anthropic‘in anlaşma yapılacak sıradaki şirketler olduğunu ve en azından Gemini’nin bu sonbaharda cihazlara entegre edilmesini beklediğini söylüyor.

Son gelen raporlara göre Apple, Apple Intelligence içerisine ikinci bir yapay zeka entegre etmeyi planlıyor.

Gurman bu konuşmayı Apple’ın Meta, Anthropic ve Perplexity ile görüştüğü söylentilerinden sonra yaptı. Ancak Gurman, kaynaklarının ona söylediğine göre Meta’nın gizlilik endişeleri nedeniyle dışlandığını yani görüşmelerde son sıraya yerleştirildiğini söylüyor. Hangi şirket Apple Intelligence içerisine dahil edilirse edilsin, en azından başta para ödenmeyeceğini biliyoruz. Çünkü Apple, ChatGPT’yi IOS’e entegre ettiğine OpenAI’ın bu durumdan mali bir kazancı olmadı. Şunu da unutmayalım ki Elon Musk, şirketin OpenAI’ı işletim sistemlerine tam yetki ile eklemesi halinde şirketindeki bütün çalışanlara Apple cihazlarını kullanmalarını yasaklayacağını söyledi.

Sizce Apple ikinci yapay zeka olarak hangi şirketi seçecek. Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz