Ana Sayfa Haberler Apple, OpenAI yönetim kuruluna giriyor!

Apple, OpenAI yönetim kuruluna giriyor!

0

Apple, geçtiğimiz ayın başında WWDC 2024’te (dünya geliştiriciler konferansı) yeni işletim sistemlerinin tanıttığı ve işletim sistemlerini yapay zekayı getirdi. Apple yapay zeka konusunda OpenAI’ı seçti ve şirket ile bir ortaklık kurmuş oldu. Şimdiyse bu ortaklık kapsamında Apple, OpenAI yönetim kuruluna bir temsilci gönderiyor.

Apple, gözlemci rölüyle OpenAI yönetim kurulunda

Son gelen raporlara göre Apple, OpenAI’ın yönetim kurulu kararlarını yakından takip edebilmek için kurulda gözlemci rolüyle bir temsilci bulunduracak. Raporlar, gözlemci olacak kişinin Apple üyesi Phil Schiller olduğu yönünde bilgi veriyor. OpenAI’ın yönetim kurulu toplantılarında Apple’ın herhangi bir oy veya karar yetkisi bulunmayacak. Lakin Apple, şirketin her kararını yakından takip edebilecek ve iç işleyişi hakkında daha fazla bilgi toplayabilecek. OpenAI’ın gözlemci rolüyle üyesi bulunan tek şirket Apple değil, aynı şekilde Microsoft’un da yönetim kurulunda gözlemci rolüyle bir üyesi bulunuyor.

Apple, OpenAI yönetim kuruluna giriyor. Apple, gözlemci rolü ile katılacağı yönetim kurulunda herhangi bir karar yetkisine sahip olmayacak.

Tam adı Philip W. Schiller ve 2020 yılından bugüne kadar Apple’ın üyesidir. Steve Jobs 1997’de şirkete tekrar döndüğünden beri Apple’ın yönetici ekibinin bir üyesi olarak görev alıyor. 2020 yılında Apple üyesi olmadan önce uzun süre şirketin dünya çapında ürün pazarlama kıdemli başkan yardımcısı rolünde görev alıyordu. .Şu anda ise Schiller, App Store ve Apple etkinliklerini yönetmeye devam ediyor ve doğrudan şirketin CEO’su Tim Cook’a rapor veriyor. Phil Schiller ayrıca dünya çapındaki antitröst iddialarına karşı Apple’ı ve App Store’u savunma çabalarına öncülük ediyor.

Apple, OpenAI yönetim kuruluna giriyor. Apple, gözlemci rolü ile katılacağı yönetim kurulunda herhangi bir karar yetkisine sahip olmayacak.

Geçtiğimiz günlerde gelen sızıntılarda ise şirketin Apple Intelligence’a ikinci bir yapay zeka ekleyeceği ortaya çıktı. Gelen sızıntılara göre ise Apple’ın ikinci yapay zeka seçeneği için bu sonbaharda Google ile ortaklık kurması ve Google Gemini’da iOS 18’e entegre etmesi bekleniyor. Ayrıca ikinci yapay zeka için Google dışında Anthropic ve Perplexity’de seçenek olarak görülüyor.

Peki siz Apple’ın OpenAI yönetim kuruluna girmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz