Ana Sayfa Apple Apple 2nm çip testlerine başladı! Peki bizi neler bekliyor?

Apple 2nm çip testlerine başladı! Peki bizi neler bekliyor?

0

Apple hayranlarının beklediği haber nihayet geldi. Apple, TSMC ile birlikte 2nm çip üretim testlerine başlıyor ve bu çipler 2025’ten itibaren iPhone 17, yeni nesil Mac ve iPad modellerinde kullanılacak. Peki bu çipler ne gibi yenilikler sunacak?

Apple 2nm çip testlerine başladı: iPhone 17 ve yeni nesil Mac’lerde büyük yenilikler geliyor

Yeni 2nm çip teknolojisi, Apple için büyük bir teknolojik sıçrama anlamına geliyor. 2nm sürecine geçişle birlikte, Apple’ın FinFET transistörlerinden GAAFET (Gate-All-Around Field Effect Transistor) transistörlerine geçiş yapacağını öğrendik. Bu ne anlama geliyor derseniz, GAAFET transistörleri, daha küçük boyutlarda ve daha düşük çalışma voltajlarında daha yüksek hızlar sağlıyor.

apple-2nm-cip-testlerine-basladi-peki-bizi-neler-bekliyor

Yani, 2nm çip teknolojisi sayesinde Apple, çip performansını yüzde 10-15 oranında artıracak ve enerji tüketimini yüzde 30 oranında azaltacak. Bu da daha hızlı, daha verimli ve daha güçlü cihazlar demek. TSMC, Tayvan’ın kuzeyindeki Baoshan’da bulunan fabrikasında bu çiplerin üretim hazırlıklarını tamamladı.

İkinci çeyrek boyunca üretim makineleri kuruldu ve şimdi test üretimleri için hazır hale getirildi. 2025’te başlayacak seri üretim için bu test üretimleri, ilk somut adım niteliğinde. Apple, bu süreci hızlandırmak için TSMC ile yakın işbirliği içinde çalışıyor. 2nm çip teknolojisi, performans ve verimlilikte büyük bir artış sağlayacak.

GAAFET transistörleri sayesinde daha yüksek hızlara ulaşacak olan 2nm çip, aynı zamanda daha az enerji tüketecek. Bu da iPhone 17, yeni nesil Mac ve iPad’lerin performansını önemli ölçüde artıracak ve kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyacak. Ayrıca, yeni çiplerin kullanımıyla birlikte Apple cihazlarının pil ömrü de uzayacak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Apple’ın bu teknolojik atılımı, cihaz performansını nasıl etkileyecek? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz