Ana Sayfa Apple iPhone 16 fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 16 fiyatı ne kadar olacak?

0

Apple’ın yeni nesil iPhone serisinin sonbahar aylarında duyurulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Her ne kadar cihazların teknolojik yenilikleri, yapay zeka kabiliyetleri ve görsel farklılıkları ilgimizi çekse de iPhone 16 fiyatı da merak konusu. Cihaza dair fiyat tahminlerine göz atıyoruz.

iPhone 16 serisi 100 dolar zamlanabilir!

Apple, son yıllarda temel model iPhone fiyatlarını sabit tutma konusunda başarılı bir grafik çizdi. iPhone 12’den iPhone 15’e kadar standart modeller, ABD pazarında 799 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Pro serisi ise 999 dolar seviyesini korudu. Ancak geçen yıl, iPhone 15 Pro Max’te 1.199 dolarlık fiyat etiketiyle dikkat çeken bir artış yaşandı. Bu artışın gerekçesi olarak, arttırılmış depolama kapasitesi ve gelişmiş kamera özellikleri gösterildi.

iphone-16-sarj-ozelligi-fark-yaratacak

Nikkei Asia’nın raporuna göre, iPhone 15 serisinin üretim maliyetleri, bir önceki nesle kıyasla önemli ölçüde yükseldi. Rapor, iPhone 15 Pro Max’in tahmini üretim maliyetini 558 dolar olarak belirtiyor. Bu durum, Apple’ı ya fiyatları artırmak ya da kâr marjından fedakârlık etmek gibi bir ikilemle karşı karşıya bıraktı. Şirket, sadece iPhone 15 Pro Max modelinde zam yaparak orta yolu seçti.

Bu bilgiler ışığında, iPhone 16’nın 100 dolarlık bir fiyat artışıyla 899 dolar etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. Benzer şekilde, iPhone 16 Plus modelinin de 100 dolarlık bir zamla 999 dolara satılması öngörülüyor.

iPhone 16 Pro Max veya iPhone 16 Ultra modelinin ise 1.299 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi muhtemel görünüyor. Özetle, her yeni iPhone modeli için yaklaşık 100 dolarlık bir artış beklentisi mevcut.

Peki sizler iPhone 16 serisinin olası fiyatı hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz