Ana Sayfa Apple Apple videolarınızı yapay zeka için kullanıyor olabilir!

Apple videolarınızı yapay zeka için kullanıyor olabilir!

0
apple-intelligence-yapay-zeka-ucretli-oluyor

Bildiğiniz üzere hiçbir yapay zeka modeli, kullanıma hazır halde ve ‘tamamlanmış’ bir biçimde son kullanıcıya sunulmuyor. Bu anlamda modellerin devamlılık arz edecek bir biçimde farklı içeriklerle beslenmeleri ve eğitilmeye devam edilmeleri gerekiyor. Bu sayede daha stabil çalışır hale geliyorlar. Peki Apple yapay zeka için kullanıcıların fotoğraflarını kullanıyor mu?

Apple ve yapay zeka: Yapılan etik mi?

Bugün ortaya çıkan haberlere göre, Apple ve diğer şirketler, YouTube videolarından alınan içerikleri, video yaratıcılarının izni olmadan yapay zeka modellerini eğitmek için kullanmış.

apple-yapay-zeka-icin-videolarinizi-izinsiz-kullaniyor-olabilir-2

Bu yeni rapora göre, üçüncü parti bir şirket (muhtemelen Apple ile anlaşması olan EleutherAI adlı bir firma) 170 binden fazla videodan alınan altyazılardan oluşan bir dosya oluşturmuş. Bu videolar arasında uzun süredir teknoloji incelemeleri yapan Marquees Brownlee (MKBHD) ve gece yarısı komedyenleri Stephen Colbert ve Jimmy Kimmel’in içerikleri de bulunuyor.

Apple gibi büyük şirketler, EleutherAI tarafından oluşturulan ve görüntü içermeyen ancak videoların düz metin altyazılarını içeren ‘YouTube Subtitles’ adlı veri setini kullanıyordu. Bu set ayrıca Japonca, Almanca ve Arapça gibi dillere çevirileri de içeriyor ve yapay zekanın eğitilmesini hızlandırıyor.

Elbette bu aşamada yapılanın ne kadar etik olduğu oldukça tartışmalı bir konu… Daha önce bu konuyla ilgili Avrupa Birliği’ne yansıyan birkaç davada, bu tür içeriklerin yapay zekaların eğitilmesinde kullanılabileceği konusunda kararlar çıkmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz