Ana Sayfa Haberler iPhone 16 Pro ile birbirinden iddialı yenilikler geliyor!

iPhone 16 Pro ile birbirinden iddialı yenilikler geliyor!

0
iphone-16-pro-7-yeni-ozellik-1

Eylül ayında düzenlenecek Apple etkinliğinde. Burada merakla beklenen iPhone 16 serisi tanıtılacak. iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max olmak üzere 4 yeni modelin bizleri karşılaması bekleniyor. İşte iPhone 16 Pro modellerinde beklenen yenilikler:

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max ile gelecek yenilikler

iPhone 16 Pro ekran özellik

Daha geniş ve çerçevesiz bir ekran deneyimi

iPhone 16 Pro modelleri, ekran boyutlarında önemli bir artışa hazırlanıyor. 6.1 inçlik Pro modeli 6.3 inç ekranla gelirken, 6.7 inçlik Pro Max modeli de 6.9 inçlik devasa bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu artışa ek olarak ekran çerçevelerinin de küçültülmesiyle kullanıcılar çok daha etkileyici ve sürükleyici bir ekran deneyimi yaşayacaklar.

iPhone 16 Pro renk

Yeni renkler

iPhone 16 Pro modelleri yeni renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisini toplamayı hedefliyor. Siyah, beyaz ve gri daha önce başka modellerde gördüğümüz klasik renklerin yanı sıra bu yıl rose rengi de seçenekler arasına katılıyor. Fakat pembeden ziyade Rose Gold’u anımsattığını söyleyelim.

iPhone 16 Pro AI

Apple Intelligence ile yapay zeka desteği

iPhone 16 Pro modelleri, iOS 18 ile tanıtılan Apple Intelligence destekli yapay zeka özelliklerinin tümüne sahip olacak. Bu sayede kullanıcılar gelişmiş fotoğraf düzenlemeden akıllı metin tahminine ve gerçek zamanlı çeviriye kadar birçok yenilikçi özelliği kullanabilecek.

iPhone 16 Pro kamera

Fotoğrafçılıkta yeni dönem

iPhone 16 Pro modelleriyle, iPhone’larda fotoğrafçılığı bir adım ileri taşıyacak. Özellikle 48 Megapiksel çözünürlüğündeki Ultra geniş açılı kameranın farkını net şekilde göreceğiz. Hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max modellerinde bulunan +5x telefoto optik yakınlaştırma kamerasıyla da uzaktaki nesneleri hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan fotoğraflayabileceksiniz.

Ana kameradaki sensör boyutu 1/1,14 inçe çıkarılarak düşük ışık performansı artırılacak ve lenslerde kullanılan yeni ALD kaplama teknolojisi gölgelenme sorununu ortadan kaldırarak daha net ve canlı fotoğraflar çekmenizi mümkün kılacak.

iPhone 16 Pro Capture butonu

Capture butonu

iPhone 16 Pro modellerinde, telefonun sağ tarafında Güç tuşunun hemen altında yer alan yeni bir tuş göze çarpıyor: Capture butonu. Bu kullanışlı tuş sayesinde fotoğraf ve video çekmek çok daha hızlı ve pratik hale geliyor. Tabii henüz cihaz tanıtılmadığı için kesin olmadığını belirtelim.

iPhone 16 Pro A18 Pro işlemci

A18 Pro ile yüksek performans ve verimlilik

iPhone 16 Pro modellerinin kalbinde, bugüne kadar bir telefonda gördüğümüz en güçlü mobil işlemci olan A18 Pro yer alacak. Bu işlemci, oyunlardan yoğun grafik uygulamalarına kadar her türlü görevi zorlanmadan yerine getirirken enerji verimliliğiyle dikkatleri çekecek. Ayrıca yapay zeka geliştirmeleri de göze çarpacak.

Daha uzun pil ömrü

iPhone 16 Pro modellerinde pil kapasitesi de artırıldı. iPhone 16 Pro’nun bataryası yüzde 2.5 artırılarak 3.355 mAh’ye, iPhone 16 Pro Max’in bataryası ise yüzde 5.7 artırılarak 4.676 mAh’ye çıkarılacak. Çok büyük bir fark gibi durmasa da enerji verimliliği arttığı için gelişimi daha net hissedeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz