Ana Sayfa Apple Apple yapay zeka sayesinde en değerli şirket oldu!

Apple yapay zeka sayesinde en değerli şirket oldu!

0
apple-en-degerli-sirket-oldu-yapay-zeka-e1721246144675

Apple yapay zeka sayesinde yeniden zirveye yerleşti ve dünyanın en değerli şirketi olmayı başardı. Henüz bu strateji tam olarak uygulamaya konmasa da, piyasa beklentileri iPhone satışlarının önemli ölçüde artacağı yönünde. Peki henüz yapay zeka kullanmamasına rağmen Apple nasıl en değerli şirket oldu?

Yapay zeka sayesinde Apple yeniden en değerli şirket oldu

Dün Apple hisseleri 234.82 dolardan kapandı ve NASDAQ teknoloji borsasında 3.6 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Microsoft 3.34 trilyon dolarla ikinci sırada yer alırken, Nvidia 3.1 trilyon dolarla üçüncü sırada kaldı. Alphabet/Google 2.28 trilyon dolar ve Amazon ise 2 trilyon dolar ile daha geriden geldi. Apple’ın hisse fiyatı yüzde 0.18 artarken, Microsoft, Nvidia ve Alphabet/Google sırasıyla yüzde 0.98, 1.62 ve 1.43 oranında düşüş yaşadı.

apple-yapay-zeka-ozellik-ucretli-olacak

Apple, Pazartesi günü daha da iyi performans gösterdi. Morgan Stanley, Apple hisselerini “en iyi seçim” olarak belirledi ve yapay zeka stratejisi ile cihaz satışlarındaki artış beklentisi nedeniyle piyasa değeri 3.62 trilyon dolara çıktı. Apple, Ocak ayından bu yana piyasa değerini yüzde 20 artırmayı başardı. Şirket, yapay zeka alanındaki planlarını Haziran ayı başındaki WWDC 2025 geliştirici toplantısında duyurdu.

Apple yapay zeka hizmetleri, metin ve görüntü oluşturma, Siri’nin büyük ölçüde geliştirilmiş bir versiyonunu içeriyor. Ancak bu hizmetler yalnızca belirli cihazlarda çalışacak. Mac ve iPad için M1 SoC ve üzeri tüm modeller, iPhone için ise yalnızca iPhone 15 Pro, 15 Pro Max ve muhtemelen sonbaharda çıkacak tüm iPhone 16 modelleri bu özellikleri destekleyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz