Ana Sayfa Apple Hesap Makinesi yetenekleri iPad modellerine özel olacak

Hesap Makinesi yetenekleri iPad modellerine özel olacak

0
hesap-makinesi-yetenekleri-ipad

Apple, iPadOS 18 ile birlikte kullanıcıların uzun süredir beklediği iPad’e özel hesap makinesi uygulamasını da tanıtmıştı. Apple, bu uygulamayı sadece iPhone’daki hesap makinesinin bir kopyası olarak sunmak yerine, iPad’e özgü deneyimler sunan yeni özelliklerle geliştirdi. Bunlar arasında “Matematik Notları” ve “Akıllı El Yazısı” gibi dikkat çeken özellikler bulunuyor. İşte iPad modellerine özel Hesap Makinesi özellikleri…

Apple’dan iPad’lere özgü Hesap Makinesi yetenekleri

Apple’ın sistem deneyimi ürün müdürü Ty Jordon, Apple Pencil ile iPad Hesap Makinesi uygulamasında matematik formüllerinin yazılabileceğini ve sistemin bu formülleri otomatik olarak tanıyıp hesaplayacağını belirtti. Bu özellik, Apple’ın güçlü cihaz içi makine öğrenimi modelleri ve Apple Silicon çiplerinin yüksek performansı sayesinde mümkün oluyor.

hesap-makinesi-yetenekleri-ipad

Girdi deneyimi mühendisliği yöneticisi Jenny Chen ise matematik notları içinde grafik çiziminin detaylarını paylaştı. Sistem, çizilebilir denklemleri akıllıca tanıyıp Swift Charts API kullanarak akıcı ve estetik grafikler oluşturabiliyor. iPad kullanıcıları Hesap Makinesi kullanırken, grafiklerde değişkenlerin sonuçlar üzerindeki etkisini gözlemlemek için grafik üzerinde kaydırma yapabiliyorlar.

Akıllı el yazısı özelliği ise el yazısı notların düzenini ve okunabilirliğini artırmayı hedefliyor. Bu özellik, makine öğrenimi modelleri sayesinde el yazısını gerçek zamanlı olarak güzelleştiriyor ve imla denetimi ile el yazısı metinleri kopyalama gibi işlevler sunuyor. Kullanıcılar, yazma süresi arttıkça bu özelliğin daha da iyileşeceğini görecekler.

iPadOS 18’in resmi sürümünün sonbaharda yayınlanması planlanıyor ve bu sürüm, birçok yeni özellik ve iyileştirme getirecek. Ancak, bazı gelişmiş akıllı özellikler, örneğin Apple Intelligence, bu ilk sürümde yer almayacak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu yeni Hesap Makinesi özellikleri iPad kullanımınızı nasıl etkiler? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz