Ana Sayfa Haberler Apple’ın A18 çipi, giriş seviyesi iPhone ve iPad’lerde olacak mı?

Apple’ın A18 çipi, giriş seviyesi iPhone ve iPad’lerde olacak mı?

0
Apple'ın A18 çipi, giriş seviyesi iPhone ve iPad'lere geliyor

Apple’ın A18 çipini giriş seviyesi iPhone ve iPad modellerine getireceği yönündeki söylentiler hızla yayılıyor. Özellikle yeni nesil iPhone SE ile ilgili detaylar, Apple’ın Apple Intelligence özelliklerini daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunmayı hedeflediğini gösteriyor.

Yeni iPhone SE A18 Çipi ile Güçlenecek

Apple hakkında güvenilir sızıntıları ile tanınan Leaker Ice Universe, dördüncü nesil iPhone SE’nin olası özelliklerini açıkladı. Yeni modelin gelecek yıl tanıtılması bekleniyor. iPhone SE 4, iPhone 14’e benzer modern bir tasarım, Face ID ve USB-C bağlantısı gibi özelliklerin yanı sıra A18 çip sürpriziyle geliyor.

Apple'ın A18 çipi, giriş seviyesi iPhone ve iPad'lere geliyor

Yeni iPhone SE, iPhone 16 serisinin tamamını güçlendirecek olan A18 çipi ile donatılacak. Bu çip, hem Pro hem de Pro olmayan modellerde kullanılacak. Geçmişte, Pro ve Pro olmayan modeller aynı çip ailesini kullanıyordu. Ancak CPU ve GPU çekirdeklerinde bazı farklılıklar bulunuyordu.

iPhone 14’ten itibaren Apple, Pro modellerini performans açısından daha da farklılaştırdı ve yeni çipi daha pahalı versiyonlarla sınırlı tuttu. Bu yıl, Apple Intelligence devreye girdi. Yalnızca A17 Pro çipli iPhone’lar iOS 18 ile gelen yeni yapay zeka özelliklerine sahip olacak.

Bu durum muhtemelen, Apple‘ın tüm yeni iPhone 16 modellerine A18 çipini getirme hedefinden kaynaklanıyor. Apple Intelligence eski cihazlara gelmese de, muhtemelen tüm yeni iPhone ve iPad’lerde AI özelliklerini göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz