Ana Sayfa Haberler iOS 18 ile uygulama şifreleri tarihe mi karışacak?

iOS 18 ile uygulama şifreleri tarihe mi karışacak?

0
iOS 18 ile uygulama şifreleri tarihe mi karışacak

iOS 18 güncellemesinin yeni uygulaması, önemli girişleriniz ve şifrelerinizi güvenli ve kullanışlı bir şekilde saklamayı amaçlıyor. Ancak, bu uygulamanın büyük ölçüde gereksiz hale gelmesine neden olabilecek bir özellik bulunuyor. O da otomatik passkey yükseltmeleri.

iOS 18 Passkey’ler şifrelerin geleceği olabilir

Apple’ın şifrelerin geleceği olarak gördüğü passkey’ler, şifreler yerine kullanılan bir alternatif. Şu anda sadece sınırlı sayıda web sitesi ve uygulama tarafından destekleniyor. Desteklenen yerlerde, passkey, bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmanıza gerek kalmadan giriş yapmanızı sağlar. Bunun yerine, Apple cihazınızın Face ID veya Touch ID biyometrik kimlik doğrulamasını kullanarak hesabınızı oluşturur.

iOS 18 ile uygulama şifreleri tarihe mi karışacak

Passkey’ler, farklı siteler için farklı giriş bilgileri oluşturma veya hatırlama ihtiyacını ortadan kaldırır. Bununla beraber passkey’ler şifrelerden çok daha güvenlidir. Biyometrik veriler cihazınızda yerel olarak saklandığı için, şifrelerin maruz kaldığı veri ihlalleri, sızıntılar, hacklenmeler veya phishing girişimlerine karşı savunmasız değildir.

Uygulamanın en iyi özelliklerinden biri, gelecekte şifrelere olan bağımlılığınızı önemli ölçüde azaltacak olmasıdır. Bir site veya uygulama passkey’leri desteklediğinde, Şifreler uygulaması bunu otomatik olarak tespit edebilir ve mevcut giriş bilgilerinizi bir passkey’e yükseltebilir.

Zamanla, şifreler koleksiyonunuz kademeli olarak passkey’lerle değiştirilecektir. Önemli olan, kaydedilmiş şifrelerinizin Şifreler uygulamasından gerçekten kaldırılmayacağıdır. Verileriniz, manuel olarak silmediğiniz sürece sağlam kalacaktır. Ancak, daha fazla site passkey’leri destekledikçe, bu saklanan şifreleri kullanma ihtiyacınız büyük ölçüde azalacaktır.

Apple Passkey yükseltmeleri otomatik olarak gerçekleşir. Bunun için hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz. Ancak, girişlerinizi passkey’lere yükseltmek istemiyorsanız, bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için, Ayarlar ⇾ Uygulamalar ⇾ Şifreler menüsüne gidip ‘Otomatik Passkey Yükseltmelerine İzin Ver’ seçeneğini kapatmanız yeterlidir. Otomatik passkey yükseltmeleri harika bir özellik ve passkey’ler web üzerinde daha yaygın hale geldikçe zamanla daha fazla değer sağlayacaktır.

Ayrıca, bu özellik, mevcut şifre tabanlı hesaplarınızla çakışabilecek yeni passkey hesaplarının oluşturulabileceği potansiyel karışıklıkları da önlemeye yardımcı olacak. Bu özellik sayesinde, yeni passkey hesaplarıyla mevcut hesaplarınız arasında çakışmalar çok daha az yaşanacak. Bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz