Ana Sayfa Haberler Meta, Apple Vision Pro EyeSight özelliğini taklit edecek

Meta, Apple Vision Pro EyeSight özelliğini taklit edecek

0

Meta, Apple Vision Pro başlığındaki EyeSight özelliğini kendi sanal gerçeklik başlıklarına uyarlamak için bir patent başvurusu yaptı. Bu adım, Meta’nın Vision Pro’nun özelliklerini yakından takip ettiğini ve kendi Quest başlıklarına uygulamayı düşündüğünü gösteriyor.

Apple Vision Pro EyeSight özelliği nedir?

Apple’ın Vision Pro’daki EyeSight özelliği, kullanıcıların yüz taramasıyla sanal bir göz görüntüsü oluşturur. Bu görüntüyü dış ekranda gösterir. Apple, bu özelliğin sanal gerçeklik başlıklarındaki sosyal izolasyonu çözmeye yardımcı olacağını iddia etmişti. Ancak, birçok inceleme bu özelliğin tanıtılan görsellerle gerçeği arasındaki büyük farkı ve kullanımının gereksiz olduğunu belirtti.

Meta, Apple Vision Pro EyeSight özelliğini taklit edecek

Apple’ın Vision Pro’daki bu özellik kullanıcılar tarafından olumsuz yorumlar almıştı. Markanın da gelecekteki modellerde bu özelliği kaldıracağı söyleniyor. Ancak yakın zamanda Apple patent merkezi şok edici bir olayla karşılaştı. Meta çıkaracağı başlık için yaptığı patent başvurusunda EyeSight’ın benzeri bir özelliği sunduğu görüldü. Hatta başlık tasarımı da Apple modellerine oldukça benziyordu.

Meta, tasarımı farklılaştırmak için yüz arayüzüne sağlık sensörleri eklemeyi planlıyor. Meta’nın yaptığı bu tasarım yine de patent kurallarına uygun şekilde kabul ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz