Ana Sayfa Haberler WhatsApp’tan AirDrop benzeri dosya paylaşım desteği

WhatsApp’tan AirDrop benzeri dosya paylaşım desteği

0
WhatsApp'tan AirDrop benzeri dosya paylaşım özelliği geliyor

WhatsApp, kullanıcıların internet bağlantısı olmadan dosya paylaşmalarını sağlayan Apple‘ın AirDrop dosya paylaşım özelliğine benzer bir özelliği geliştirmek için çalışıyor. Bu özellik ilk olarak Android’de test edilmişti. Şimdi iPhone kullanıcıları için de sunulacağı belirtiliyor.

WhatsApp AirDrop dosya özelliği ne zaman gelecek?

WABetaInfo’ya göre, TestFlight’ta bulunan en son WhatsApp iOS beta sürümünde “Yakın Paylaşım” özelliği geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, yakınlarındaki kişilerle fotoğraf, video ve belgeleri uçtan uca şifrelenmiş bir bağlantı kullanarak kablosuz olarak paylaşabilecekler. Fakat, iOS kısıtlamaları nedeniyle, bu özellik iPhone kullanıcıları için biraz farklı çalışacak.

WhatsApp, iPhone kullanıcıları için AirDrop benzeri bir dosya paylaşım özelliği getiriyor. Artık fotoğraf, video ve belgeleri QR kod taramasıyla paylaşabilirsiniz.

Android sürümünde WhatsApp, yakınlardaki cihazları otomatik olarak tespit edebilirken, iOS sürümünde kullanıcıların dosya paylaşımını başlatmak için bir QR kodu taraması gerekecek. Bu paylaşım özelliğinin en büyük avantajı ise iOS ve Android arasında da çalışması. Bu da farklı telefonlara sahip kullanıcıların dosya transferini kolaylaştıracak. Ancak, bu özellik şu an sadece dahili test için kullanılabilir durumda. Özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Bu ayın başlarında, WhatsApp kullanıcılarına bilinmeyen grup sohbetleri hakkında daha fazla bilgi veren bir özellik tanıttı. Platform ayrıca fotoğraf ve videoların varsayılan olarak HD olarak gönderilmesini sağlayan bir özelliği de kullanıma sundu. MacMagazine’in belirttiğine göre, WhatsApp ayrıca kullanıcıların mevcut kanalları keşfetmelerini sağlayacak yeni bir düğmeyi test ediyor. WhatsApp, App Store’da ücretsiz olarak mevcut. Ancak, yeni özelliklerin cihazınıza gelmesi biraz zaman alabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz