Ana Sayfa Apple Music Apple Müzik için yapay zeka desteği geliyor!

Apple Müzik için yapay zeka desteği geliyor!

0

Apple, iOS 18 ile birlikte Apple Müzik (Apple Music) uygulamasına yapay zeka destekli yeni bir özellik getirmeye hazırlanıyor. iOS 18’in dördüncü beta sürümünün kodlarını inceleyen 9to5Mac, Apple’ın kullanıcıların çalma listesi kapaklarını Apple Intelligence yardımıyla oluşturmasına olanak tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Yapay zeka, şimdilik Apple’ın işine yarayacak

iOS 17.1 ile Apple, kullanıcıların Apple Music’teki çalma listelerini özelleştirmek için seçebilecekleri bir sanat eseri kütüphanesi sunmuştu. Şimdi ise şirket, bu özelliği bir adım öteye taşıyarak yapay zeka teknolojisiyle entegre etmeyi planlıyor.

Kodlarda bulunan bilgilere göre, çalma listesi düzenleme ekranında bir ‘Görsel Oluştur’ butonu yer alacak. Bu buton, Apple Intelligence özelliklerinin bir parçası olan Image Playground’u çalıştıracak.

Apple, Image Playground’u ilk kez WWDC 2024’te tanıttı. Bu uygulama, kullanıcıların yazılı komutlarla yapay zeka yardımıyla yeni görseller oluşturmasına olanak tanıyor. Oluşturulan görseller animasyon, illüstrasyon ve eskiz gibi farklı stillerde olabilecek, ancak fotogerçekçi görseller oluşturma seçeneği bulunmayacak.

Büyük olasılıkla Apple Music, kullanıcıya çalma listesi kapağının nasıl görünmesini istediğini soracak ve ardından seçim yapılabilecek birkaç seçenek daha sunacak. Bu sayede tamamen özelleştirilmiş bir çalma listesi kapağınız olacak.

Bloomberg’in yakın tarihli bir raporuna göre, yeni yapay zeka özelliklerinin bazıları 2025’e kadar kullanıma sunulmayabilir. Apple Intelligence’ın dördüncü beta sürümünde hala mevcut olmaması, Apple’ın yapay zeka özelliklerini iOS 18.1 veya daha sonraki bir sürüme erteleyeceği ihtimalini güçlendiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz