Ana Sayfa Haberler iOS 18 ile Apple Haritalar’daki değişiklikler, kullanıcıları mutlu etmedi!

iOS 18 ile Apple Haritalar’daki değişiklikler, kullanıcıları mutlu etmedi!

0

Eğer iOS 18 Public Beta sürümünü uyumlu iPhone cihazınıza yüklemeye karar verdiyseniz, muhtemelen pil ömründeki düşüşün yanı sıra daha önce bahsettiğimiz yeni özelliklerin bazılarını fark etmişsinizdir. Ancak Apple Haritalar’da yapılan bir değişiklik, kullanıcıların tepkisini çekmiş gibi görünüyor.

Apple Haritalar’da reklam gösterildiği iddia ediliyor

iOS 18’de, bazı işletmeler, restoranlar ve mağazalar haritada daha büyük yazı tipleri ve simgelerle gösteriliyor, böylece daha fazla öne çıkıyorlar. Bu yerleri vurgulamak için renkli yazı tipleri kullanılıyor. Buna karşın bir takım Reddit kullanıcısı, bu özelliğin Apple tarafından viral bir biçimde reklam almak için kullanıldığını iddia ediyor.

Apple tarafından bir takım konumlar özellikle öne çıkarılarak, cadde isimleri ve diğer yerler için kullanılan daha küçük gri ve siyah yazı tiplerine kıyasla daha dikkat çekici hale getiriliyor. Bu, Apple’ın Haritalar uygulamasını gelir elde etmek için kullandığı bir yöntem gibi görünüyor ve kullanıcılar haritanın her yerine yerleştirilen bu reklamlardan şimdilik memnun değil gibi…

Ancak tüm Apple Haritalar kullanıcıları bu değerlendirmeye katılmıyor. Bazıları, Apple’ın bu işletmeleri haritada öne çıkarmasının, kullanıcıların konumlarını daha hızlı ve kolay bulmalarına ve nerede döneceklerini anlamalarına yardımcı olmak için olduğunu savunuyor.

Hiçbir iPhone kullanıcısı sadece Apple Haritalar’daki bu değişiklik için iOS 18 Public Beta’yı yüklemeyecektir. Ancak ABD menşeli teknoloji devinin bu geri bildirimler sonrasında ne karar alacağı ve bu özelliği uygulamada tutup tutmayacağı merakla bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz