Ana Sayfa Haberler iOS 18 ile mesajlar bölümü de değişti! İşte tüm yeni özellikler

iOS 18 ile mesajlar bölümü de değişti! İşte tüm yeni özellikler

0
iOS 18 ile mesajlar bölümü de değişti! İşte tüm yeni özellikler

Apple, iOS 18, macOS Sequoia ve iPadOS 18 ile Mesajlar uygulamasına büyük yükseltmeler getiriyor. Bu sonbaharda işletim sistemi güncellemeleri geldiğinde bizi büyük sürprizler bekliyor olacak.

iOS 18 güncellemesiyle mesajlar bölümü nasıl olacak?

Güncelleme sonrasında ‘’Mesajlar’’ uygulamasına yeni tapback seçenekleri, mesaj zamanlama, kalın ve italik metin biçimlendirme, yeni efektler, RCS desteği ve daha fazlası ekleniyor. Yeni gelecek özellikler şu şekide olacak;

Emoji tapback’ler ve yeni tapback tasarımları

Tapback’ler yıllardır iPhone’da değişmeden kaldı, ancak iOS 18 ile nihayet büyük iyileştirmeler geliyor. Artık herhangi bir emoji’yi mesaj tapback’i olarak gönderebileceksiniz. Tapback tepkileri için sınırlı sayıda seçenekle sınırlı kalmayacaksınız. Gözleriyle bakan emoji veya kusma emoji gibi çeşitli seçenekleri kullanabilirsiniz. Emoji seçenekleri yeterli değilse, çıkartmaları da tapback olarak kullanabilirsiniz.

En sık kullanılan emoji ve çıkartmalar, başlangıçta çıkan tapback seçeneklerinin soluna kaydırılarak erişilebilir olacak. Bu varsayılan seçenekler de iOS 18’de yeni tasarımlar ve tam renklerle güncelleniyor.

Mesajları zamanlama

iOS 18 ile mesajlar bölümü de değişti! İşte tüm yeni özellikler

Bazen bir mesajı daha sonra göndermek isteyebilirsiniz. iOS 18 ile bu mümkün olacak. Mesajı hazırladıktan sonra, hemen göndermek istemiyorsanız, belirli bir gün ve saati seçebilirsiniz. Bu seçenek, ekranın sol tarafındaki + düğmesine basarak ve yeni “Send Later” seçeneğini seçerek kullanılabilir.

Metin biçimlendirme ve özel efektler

Mesajlar, metin girişi destekleyen ancak zengin metin biçimlendirme seçeneklerini desteklemeyen son büyük Apple uygulamasıydı. Bu, iOS 18 ile değişiyor ve mesajlarınızdaki kelimelerin biçimlendirilmesini özelleştirebileceksiniz. Standart dört biçimlendirme stili ekleniyor:

  • Kalın
  • İtalik
  • Altı Çizili
  • Üstü Çizili

Bu seçeneklere ek olarak, karakter başına uygulanabilen sekiz özel efekt de bulunuyor;

  • Büyük
  • Küçük
  • Sallanma
  • Onaylama
  • Patlama
  • Dalgalanma
  • Çiçek Açma
  • Titreme
  • RCS Desteği

Apple daha önce 2024’te RCS’yi destekleyeceğini duyurmuştu ve iOS 18 ile bu özellik gelecek. RCS, SMS ve MMS’in yerini alan daha yeni ve daha yetenekli bir metin mesajı protokolüdür. iOS 18’de RCS desteği eklenerek, Android kullanıcılarıyla olan sohbetleriniz daha güvenilir hale gelecek. iMessage üzerinden iletişim kurduğunuzda, her şey olduğu gibi kalacak. Ancak, yeşil baloncuklu bir arkadaşınızın da olduğu bir grup sohbetinde, RCS herkes için deneyimi iyileştirecek.

Diğer yenilikler

Genmoji: Bu AI tarafından oluşturulan emoji’ler, gelecekteki emoji iletişimleri için sonsuz potansiyel sunacak.

Image Playground: AI görüntüleri oluşturma araçları, Mesajlar uygulamasına entegre edildiğinde kullanışlı bir seçenek olacak.

Uydu Üzerinden Mesajlar: Wi-Fi veya hücresel bağlantıya erişiminizin olmadığı durumlarda size yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir özellik.

iOS 18 ile mesajlar bölümü de değişti! İşte tüm yeni özellikler

iOS 18’deki Mesajlar, çok çeşitli yeni araçlar ve özellikler sunarak büyük ilgi görecek. Uygulamanın çekirdeği aynı kalsa da, Apple, kullanıcıların çok faydalanacağını umduğum iyileştirmeler sağlamış durumda. iOS 18’in Mesajlar uygulamasındaki en sevdiğiniz özellikler nelerdir? Yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz