Ana Sayfa Haberler iOS 18 ve macOS Sequoia Beta’da gizli bir özellik keşfedildi

iOS 18 ve macOS Sequoia Beta’da gizli bir özellik keşfedildi

0

Apple tarafından yeni yayınlanan macOS ve iOS 18 paketleri, iPhone cihazlarını macOS ekranına AirDrop veya Ekran Yansıtma vesilesiyle yansıtan kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Bu anlamda yansıtılan telefon ekranının birden farklı seçenekle boyutlandırılmasına müsaade edilecek.

iOS 18 ve macOS ekosistemi genişliyor

Apple, bugün iOS 18’in dördüncü geliştirici betasını diğer platformlarıyla birlikte yayınladı. Yeni iOS 18 betası, yeni CarPlay duvar kağıtları da dahil olmak üzere çeşitli iyileştirmeler içeriyor. Ancak bugünün beta sürümlerinin en dikkat çekici özelliği, macOS Sequoia’da iPhone Ekran Yansıtma özelliğine eklenen pencere boyutlandırma seçeneği olarak dikkat çekiyor.

ios-18-ve-macos-sequoia-betada-gizli-bir-ozellik-kesfedildi-2

macOS Sequoia’nın önceki beta sürümlerinde, iPhone Yansıtma özelliği yalnızca tek bir sabit pencere boyutunu destekliyordu. Eğer bu boyutu çok büyük veya çok küçük bulduğunuzda herhangi bir değişiklik yapma imkanınız olmuyordu.

Yeni gelen Beta 4 ile birlikte, iPhone Yansıtma uygulamasının penceresini daha büyük veya daha küçük olacak şekilde yeniden boyutlandırabilirsiniz. Bu, artık toplam üç boyut seçeneği olduğu anlamına geliyor: gerçek boyut, daha küçük ve daha büyük…

macOS Sequoia’da iPhone pencerenizi yeniden boyutlandırmak isterseniz, bu adımları izleyebilirsiniz:

  1. macOS Sequoia geliştirici beta 4’ü yükleyin
  2. Mac’inizde iPhone Yansıtma uygulamasını açın
  3. iPhone’unuzun tam olarak bağlanmasını bekleyin
  4. macOS Menü Çubuğu’ndaki Görünüm menüsünü açın
  5. Tercih ettiğiniz pencere boyutunu seçin.

Bu yeni özellik, kullanıcılara iPhone’larını Mac’lerinde görüntülerken daha fazla esneklik sağlamayı ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirmeyi hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz