Ana Sayfa Haberler AltStore PAL ile iPhone’larda üçüncü parti uygulama kullanabilecek!

AltStore PAL ile iPhone’larda üçüncü parti uygulama kullanabilecek!

0
AltStore PAL ile iPhone'larda üçüncü parti uygulama kullanabilecek!

Geliştirici Riley Testut, Nisan ayında Avrupa Birliği’nde iOS kullanıcıları için Dijital Pazarlar Yasası (DMA) sayesinde yeni bir AltStore versiyonu başlattı. AltStore PAL olarak bilinen bu alternatif uygulama mağazası, başlangıçta yalnızca Testut tarafından geliştirilen uygulamaları sunuyordu. Şimdi ise kullanıcılar üçüncü parti uygulamaları da mağazadan indirebilecek.

AltStore PAL ile iPhone üzerinde artık üçüncü parti uygulamalar olacak

AltStore’un resmi Mastodon hesabında yapılan duyuruya göre, AltStore PAL 2.1 sürümü, kullanıcıların diğer geliştiricilerin uygulamalarını indirmeleri için kaynak eklemelerine olanak tanıyor. Varsayılan olarak, AltStore PAL üzerinden indirilebilecek dört ek uygulama bulunuyor;

UTM SE: Windows ve Linux işletim sistemlerini çalıştırabilen sanal makine uygulaması (Aynı zamanda App Store’da mevcut)

qBitControl: qBittorrent’in masaüstü sürümünü telefonunuzdan yönetmenizi sağlayan uygulama

iTorrent: iOS için torrent istemcisi

PeopleDrop: Geolokasyon kullanarak yakınınızdaki diğer insanları bulmanızı sağlayan uygulama

AltStore PAL ile iPhone'larda üçüncü parti uygulama kullanabilecek!

Kullanıcılar, AltStore PAL’e daha fazla kaynak ekleyebilir ve önerilen kaynaklar gelecekte daha fazla uygulama ekleyebilme yeteneğine sahip olabilir. AltStore, önerilen uygulamaları güvenlik standartlarına uygun olacağını da açıkladı. Bu uygulamalara ek olarak, AltStore PAL Delta isimli popüler retro oyun konsolu emülatörünü ve Clip isimli bir panoya yönetici uygulamasını da sunuyor. AltStore sayesinde, Apple’ın App Store’unda izin vermediği uygulamaları indirmek artık mümkün.

AltStore, iOS 17.4 veya daha yeni bir sürümü çalıştıran iPhone’lar için geçerli olup, yalnızca Avrupa Birliği’nde bulunan kullanıcılara açık olacak. Yeni aboneler bu özelliği kullanmak için yıllık 1.50 euro abonelik ücreti ödeyecek. Mevcut aboneler, yeni sürümü ek ücret ödemeden güncelleyebilir. Bunun için Ayarlar > Uygulama Kurulumu bölümüne gidilmesi yeterlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz