Ana Sayfa Apple Apple, 2025’te Qualcomm modemlerinden vazgeçiyor

Apple, 2025’te Qualcomm modemlerinden vazgeçiyor

0

Apple’ın, gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanan iki iPhone modelinde, Qualcomm ortaklığını sonlandırarak kendi ürettiği 5G modemini kullanmayı planladığı bildiriliyor. Şirketin kendi geliştirdiği modem, ilk olarak 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen iPhone SE 4’te kullanılacak. Bunu, yılın üçüncü çeyreğinde iPhone 17 Slim modeli takip edecek.

Apple, Qualcomm 5G modemini bırakmakta kararlı

Raporlar, Apple’ın kendi 5G modemini geliştirmek için milyarlarca dolar harcadığını, ancak henüz somut bir sonuç elde edemediğini gösteriyor. Şirket, 2019 yılında geliştirme çabalarına hız kazandırmak için Intel’in 5G modem departmanını 1 milyar dolara satın almıştı. Ancak bu hamlenin ters teptiği, Cupertino şirketi mühendislerinin Intel’in koduyla sorunlar yaşadığı belirtiliyor.

Haziran 2022’de, TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın 5G modem geliştirme çabalarının başarısız olduğunu iddia etmişti. Bu nedenle şirketin yakın gelecekte cihazlarında Qualcomm modemleri kullanmaya devam edeceğini belirtmişti. O zamandan beri ise, söylentiler Apple’ın kendi çipinin 2025’te cihazlarda kullanılmaya başlanabileceğini gösteriyor.

Ünlü analist, 24 Temmuz’da X (Twitter) platformunda yaptığı paylaşımda, Apple’ın 5G çipini 2025’te iki iPhone modelinde kullanacağını iddia ediyor. Çip, 2025 baharında iPhone SE 4 ile piyasaya sürülecek ve ardından yılın ilerleyen dönemlerinde iPhone 17 Slim modelinde kullanılacak. Bu sonuncusunun, gelecek yıl şirketin ürün yelpazesine yeni bir ekleme olacağı ve Plus modelinin yerini alacağı belirtiliyor.

Apple şu anda cihazları için 5G çiplerini Qualcomm’dan temin ediyor. Bu yılın başlarında şirket, San Diego merkezli çip üreticisi ile modem lisanslama anlaşmasını Mart 2027’ye kadar uzattı. Apple’ın 5G modeminin çalkantılı geliştirme sürecini göz önünde bulundurursak, şirketin son dakikada bir engelle karşılaşması ve gelecek yıl tekrar Qualcomm’un modemine dönmek zorunda kalması da mümkün olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz