Ana Sayfa Haberler Apple’ın gizlilik ekibinden önemli açıklamalar geldi

Apple’ın gizlilik ekibinden önemli açıklamalar geldi

0
apple-intelligence-yapay-zeka-ucretli-oluyor

Apple, yapay zeka (AI) çalışmalarını rakiplerinden farklı özellikler sunabilmek için gizliliği ön planda tutuyor. Bu yıl piyasaya sürülecek olan Apple Intelligence, cihaz üzerinde işleme, Özel Bulut Hesaplama ve ChatGPT entegrasyonunda anahtar korumalar gibi özellikleri vurgulayacak.

Apple Intelligence ile yeni döneme giriliyor

Apple’ın gizlilik ekibinden iki üye, şirketin bu yılki gizlilik girişimleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. YouTuber Andru Edwards, Apple’ın Kullanıcı Gizliliği Mühendislik Müdürü Katie Skinner ve Gizlilik Ürün Pazarlama Lideri Sandy Parakilas ile 45 dakikalık bir röportaj gerçekleştirdi.

iPhone-iOS-18.4-guncellemesi-ile-Apple-Intelligence-ve-Siri-ozelliklerine-sahip-olabilir

Bu kapsamlı röportaj, Apple’ın ürünlerini tasarlarken gizliliği nasıl temel bir bileşen olarak ele aldığına dair önemli bilgiler sunuyor.

İşte toplantıya dair önemli notlar:

  • Apple Intelligence: Yenilikçi Özel Bulut Hesaplama teknolojisiyle dikkat çekiyor.
  • Özel Bulut Hesaplama: Sandy Parakilas, bu teknolojiyi şöyle açıklıyor: “Buradaki tüm yaklaşım, iPhone’unuzun güvenlik ve gizlilik vaatlerini buluta taşımaktır. Özel Bulut Hesaplama ile tıpkı cihazınızda olduğu gibi, Apple kullanılan verilere asla erişim sağlamaz.”
  • iOS 18’in ChatGPT Entegrasyonu: Kullanıcı verilerini korumak için özel güvenlik önlemleri içeriyor.
  • Cihaz Üzerinde İşleme: Kullanıcı verilerinin çoğunun cihaz üzerinde işlenmesi, gizliliği artırıyor.

Röportajda ayrıca, telefonunuzun sizi her zaman dinlediği gibi yaygın inanışlar da ele alındı. Apple yetkilileri, bu tür endişeleri gidermek için tasarlanan güvenlik önlemlerini açıkladılar. Bu anlamda hem yasaların hem de mevcut teknolojilerin kullanıcıları sürekli dinlemesine müsaade etmediği vurgulandı.

Apple’ın gizlilik odaklı yaklaşımı, kullanıcı verilerinin korunmasını ön planda tutarken, aynı zamanda ileri teknoloji AI çözümleri sunmayı hedefliyor. Bu denge, şirketin gelecekteki ürün ve hizmetlerinde de kilit rol oynayacak gibi görünüyor. Bakalım Apple Intelligence lansmanında neler göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz