Ana Sayfa Haberler Fortnite, iOS için kesin dönüşe hazır!

Fortnite, iOS için kesin dönüşe hazır!

0
fortnite-app-store-avrupa-geri-donuyor

Epic Games, popüler oyunu Fortnite’ın çok yakında Avrupa Birliği’nde (AB) iPhone’lara geri döneceğini duyurdu. Bu geri dönüş, sadece yeni Epic Games Store üzerinden değil, aynı zamanda AltStore gibi üçüncü taraf mobil mağazalar aracılığıyla da gerçekleşecek.

iOS için Fortnite hasreti son buldu!

Epic Games ile Apple arasında App Store ücretleri konusunda uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık vardı. Bu anlaşmazlık sonucunda Fortnite, 2020 yılında politika ihlalleri gerekçesiyle App Store’dan kaldırılmıştı. Epic Games bu duruma Apple’ı dava ederek karşılık vermiş ve o zamandan beri süreç karmaşık bir hal almıştı.

ABD’de iPhone’larda üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin verilmezken, AB’de artık bu mümkün. Epic Games, kendi uygulama mağazası olan Epic Games Store’un yakında piyasaya sürüleceğini ve Fortnite’ın iPhone’a dönüşünü sağlayacağını açıkladı.

Epic Games’in duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Fortnite yakında Avrupa Birliği’nde iOS’a geri dönecek. Epic Games Store da dünya genelinde Android’e ve AB’de iOS’a gelecek. Tüm geliştiriciler için harika koşullar sunuyoruz: İşlediğimiz ödemeler için %12 mağaza ücreti ve üçüncü taraf ödemeler için %0 ücret.”

Epic Games ayrıca, Fortnite’ın ve diğer mobil oyunlarının AB’de AltStore gibi üçüncü taraf uygulama mağazalarında da yer alacağını duyurdu. Şirket, en az iki farklı üçüncü taraf mağaza ile daha işbirliği yapacağını belirtti.

Bu bağlamda, Epic Games Samsung Galaxy Store’dan Fortnite ve diğer oyunlarını çekiyor. Bu kararın nedeni, Samsung’un Android cihazlarında varsayılan olarak yan yüklemeyi engellemesi olarak açıklandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz