Ana Sayfa Haberler iPhone’umu Bul özelliği Güney Kore’de devre dışı kaldı!

iPhone’umu Bul özelliği Güney Kore’de devre dışı kaldı!

0
iPhone'umu Bul

Apple’ın dünya genelinde sunduğu “Find My” (iPhone’umu Bul) hizmeti, cihazlarını kaybeden kullanıcıların onları yeniden bulmalarına yardımcı oluyor. Ancak, bu hizmet Kore’de ne yazık ki kullanılamıyor. Ülkedeki tüm kullanıcılar şu anda bir açıklama bekliyor.

Apple’ın iPhone’umu Bul ve konum paylaşımı fonksiyonları Güney Kore’de kullanılamıyor

Son gelen haberlere göre, Güney Kore’de iPhone’umu Bul fonksiyonunu kullanmaya çalışan kullanıcılar sadece boş bir ekran görüyorlar. Kore’de satılan iPhone’larda Find My fonksiyonu açıldığında, “Kişiler” seçeneği kısa bir süre görünüp kayboluyor ve kullanıcılar aile ve arkadaşlarıyla konumlarını paylaşamıyorlar. Dahası, bu cihazlar yurt dışında bile olsalar, konum paylaşımı ve iPhone’umu Bul gibi özellikleri kullanamıyorlar.

iPhone'umu Bul

Kullanıcılar başlangıçta bu sorunun harita veri ihracatı kısıtlamaları veya yerel mevzuat nedeniyle olabileceğini düşündüler. Ancak, SBS’nin Kore Yayın İletişim Komisyonu gibi yetkililere sorması sonucu, bu hizmeti kısıtlayan herhangi bir yasa veya politika bulunmadığı ortaya çıktı. Bu belirsizlik nedeniyle, bazı kullanıcılar Apple’dan açıklama talep ederek tek kişilik protestolar düzenlemeye başladılar ve parlamentoya bir dilekçe sundular. Bu dilekçe, bir gün içinde 1200’den fazla imza topladı.

Apple, Kore’de hala bu fonksiyonuna dayanan AirTags izleyicilerini satılmaya devam ediyor. Apple ise neden bu tür bir kısıtlama getirdiğine dair henüz bir açıklama yapmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz