Ana Sayfa Apple Safari kullanılamaz oldu! iPhone kullanıcıları endişeli

Safari kullanılamaz oldu! iPhone kullanıcıları endişeli

0

iPhone kullanıcıları bugün Safari üzerinden arama yaparken beklenmedik bir hata ile karşılaştı. Arama esnasında iCloud Private Relay hatası veren Safari, resmen devre dışı kaldı. Peki neden? iCloud Private Relay özelliği nedir? İşte tüm soruların cevabı.

iPhone Safari uygulamasında veri gizliliğinden sorumlu özellik devre dışı kaldı

Apple, kullanıcılarının veri gizliliğini en üst seviyede tutmak için iCloud Private Relay adlı bir özelliği kullanıyor. Bu özellik sayesinde verilerinizi şifreleyen, kötü niyetli sitelerde gezinmeniz halinde konumunuzu gizli tutan iPhone, güvenli rota üzerinden veri paylaşımı sayesinde güvenli bir kullanım sunar. Ancak görünüşe göre bu özellik şu anda devre dışı.

iphone-kullanicilarini-etkileyen-sorun-safari-kullanilamiyor-2

Apple kanadında daha önceden başlayan bu sorun iPhone kullanıcılarını henüz yeni etkiledi. Şu anda yavaş çalışan, belki de hiç çalışmayan iCloud Private Relay özelliği, iPhone kullanıcılarının web tarayıcısı Safari’ye erişimini engelledi. Olası güvenlik sorunlarına karşı Safari’yi devre dışı bırakan Apple, güvenlik yoksa arama da yok politikasını benimsiyor diyebiliriz.

Şu anda “Bu sorun ne kadar yaygın?” ya da “Her cihazda var mı?” gibi soruların net bir cevabı yok. Ancak iPhone kullanıcıları paylaştığı gönderiler ile Safari’nin ciddi derecede takıldığını, hatta bazı kişilerde çalışmadığını bildirdi.

Apple kanadında da henüz açıklama yok. Bazı kullanıcılar iCloud Private Relay özelliğini kapatıp açmanın sorunu çözdüğünü bildiriyor. Bazıları ise iPhone’u yeniden başlatmanın çözüm olduğunu söylüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz