Ana Sayfa Haberler Apple Intelligence ne zaman geliyor! iOS 18.1’i mi bekleyeceğiz?

Apple Intelligence ne zaman geliyor! iOS 18.1’i mi bekleyeceğiz?

0
Apple Intelligence ne zaman geliyor! iOS 18.1'i mi bekleyeceğiz

Haziran ayında WWDC’de Apple Intelligence’ın tanıtılmasından bu yana, pek çok kişi bu yeni özelliklerin ne zaman test edileceğini merak ediyordu. Ağustos ayına hızla yaklaşırken, hala hiçbir beta sürümünde Apple Intelligence özellikleri bulunmuyor. Ne yazık ki, bu özelliklerin iOS 18.1’e kadar çıkmayacağı düşünülmeye başlandı.

Apple Intelligence için Apple adresinde “Bu Yaz” ifadesi kaldırıldı

WWDC’den kısa bir süre sonra, Apple geliştirici sitesinde Apple Intelligence için bir açılış sayfası oluşturdu. 10 Haziran Pazartesi günü, sayfa şu ifadeyi içeriyordu: ‘’Apple Intelligence, bu yaz gelecek bir beta sürümünde kullanılabilir olacak. Belgelere, videolara ve forumlara göz atın’’. Ancak detaylı olarak bakıldığında “bu yaz” ifadesi 13 Haziran Perşembe günü kaldırıldı. iOS 18 beta 3 ile bazı yeni yapay zekanın izleri ortaya çıkmaya başladı. Ancak kullanıcıların denemesi için hiçbir özellik yer almıyordu.

Apple Intelligence ne zaman geliyor! iOS 18.1'i mi bekleyeceğiz

iOS 18 beta 3’ün Xcode simülatöründeki Ayarlar uygulamasında “Apple Intelligence & Siri” başlıklı yeni bir bölüm eklendi. Bu bölüm sadece Xcode simülatöründe göründü. Testerlere gönderilen sürümden kaldırıldı. Bu, Apple’ın beta 3’te bazı Apple Intelligence özelliklerini yayınlamaya hazırlandığını, ancak daha sonra bu planları ertelediğini gösteriyor.

Apple ayrıca iOS 18 beta 3’te yeni bir emoji klavye tasarımı tanıttı. Bu yeni emoji klavyesi, emojileri daha büyük bir stilde gösterdi ve 5 yerine 4 satır emojiyi bulunduruyordu. Bu yeni emoji klavyesini tanıttıktan sonra, bazı kullanıcılar emoji seçicisine girerken kısa bir süreliğine “Yeni Emoji Oluştur” düğmesini gördü. Fakat, Apple bu yeni emoji klavyesini iOS 18 beta 3’ün revizyonundan tamamen kaldırdı.

Beta 4’te her şey kaldırıldı

Apple, geçen hafta iOS 18 beta 4’ü yayınladıktan sonra, beta 4’teki kod değişikliklerini derinlemesine incelendi. İnceleme sonrasında birçok Apple Intelligence özelliğinin kaldırıldığını fark etti. Ayrıca, Image Playground uygulaması daha önce gizli bir uygulama iken tamamen kaldırıldı. Bu durm Apple’ın dahili olarak iOS 18’de Intelligence özelliklerini yayınlamaktan vazgeçmeye karar verdiği anlamına gelebilir. Aksi takdirde, özellikleri orada bırakıp kullanıcıların erişimine kapalı tutarlardı.

Apple Intelligence ne zaman geliyor! iOS 18.1'i mi bekleyeceğiz

Apple, iPadOS 16 ile Stage Manager’ı geliştirirken, Stage Manager’ı tamamen iPadOS 16.1’e entegre etmeye arar verdi. iPadOS 16.0’ın tam sürümünden önce, Ağustos ayı sonlarında iPadOS 16.1’in ilk betasını yayınladı. Benzer bir durumu Apple’ın Intelligence üzerinde de görebiliriz. Uyumlu cihazlar iOS 18.1 beta’ya erken erişim sağlarken, desteklenmeyen cihazlar normal iOS 18.0 betalarını almaya devam edebilir.

Önümüzdeki haftalarda iOS 18.0 beta sürümünde Apple Intelligence’a sahip olmamız hala mümkün. Ancak, son ayda Apple Intelligence izlerinin giderek azaldığını göz önünde bulundurarak, beklentileri çokta fazla tutmamak gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz