Ana Sayfa Haberler Apple Intelligence ve yapay zeka güvenliği yeniden ele alınıyor

Apple Intelligence ve yapay zeka güvenliği yeniden ele alınıyor

0

Apple, OpenAI, Amazon, Google, Meta ve Microsoft gibi diğer teknoloji devleriyle birlikte, Biden yönetimi tarafından belirlenen gönüllü yapay zeka güvenlik kurallarına uymayı kabul etti. Bu durum Apple Intelligence üzerinde ne gibi değişikliklere neden olacak?

Apple Intelligence hangi güvenlik kurallarına uyum gösterecek?

Alınan güvenlik önlemi ABD hükümetinin yapay zeka teknolojisinin nasıl geliştiği konusunda denetim sahibi olmasını sağlayacak. Apple’ın güvenlik iş birliği, iOS 18 ile bu sonbaharda başlayacak Intelligence özelliklerinin lansmanı öncesinde geliyor. Apple Intelligence, iOS 18, iPadOS 18 veya macOS Sequoia beta kanallarında henüz bulunmuyor. Ancak şirket, bazı yapay zeka özelliklerinin yakında beta sürümde olacağını ve yıl sonuna kadar müşterilere sunulacağını açıkladı.

Siri’nin uygulama içi eylemlerden ve kişisel bağlamdan yararlanarak kapsamlı bir şekilde yenilenmesi gibi diğer iyileştirmeler ise 2025 baharında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple’ın yapay zekası, iPhone 15 Pro ve Pro Max tarafından desteklenecek. Bu sonbaharda piyasaya sürülecek olan tüm iPhone 16 modellerinde yer alacak. Mac ve iPad platformları için ise Apple Silicon çipine sahip cihazlar Apple Intelligence’ı destekleyecek.

ABD’nin güvenlik kuralları, şirketlerin yapay zeka sistemlerinin davranışlarını test etmeleri ya da ulusal güvenlik sorunlarına yol açmamalarını sağlamaları için taahhütlerde bulunmalarını öngörüyor. Yapılan testlerin sonuçları, hükümetler ve akademik çevrelerle paylaşılmak üzere gözden geçirilecek.

Kongre henüz resmi yapay zeka düzenlemesi için bir yasa tasarısı geçirmemiş olsa da, bu teknoloji şirketleri iyi niyetle gönüllü olarak bu kurallara uymayı kabul ediyor. Apple Intelligence, yazım ve düzeltme araçları başta olmak üzere Siri gibi özellikler içerecek. Apple Intelligence işlevselliği, cihaz üzerindeki modeller ve Apple’ın sunucularında çalışan özel bulut sunucusu işlemleri kombinasyonu ile desteklenecek. Apple ayrıca, bu sonbahardan itibaren ChatGPT ile başlayarak üçüncü taraf yapay zeka sağlayıcılarını işletim sistemlerine entegre etmeyi düşünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz