Ana Sayfa Haberler Apple, Qualcomm’u bırakıyor! 2025’te kendi modemi gelebilir

Apple, Qualcomm’u bırakıyor! 2025’te kendi modemi gelebilir

0
Apple, Qualcomm’u bırakıyor! 2025’te kendi modemi gelebilir

Apple, 2025 yılına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Yeni bir tasarım yaklaşımı edinecek olan marka muhtemelen iPhone SE’yi güncelleyebilecek yeni bir model piyasaya sürebilir. Çıkarılması planlanan iki telefon modeline de yeni bir çip gelebilir. Analist Ming-Chi Kuo sosyal medya sitesi X’te bir gönderi yayınladı. Gönderi de iPhone 17 Slim ve iPhone SE 4, Apple tarafından üretilen bir 5G modemi ile donatılabileceğine yer verildi.

Apple modem mi geliyor?

Kuo, “Apple, Qualcomm’a olan bağımlılığını azaltma konusunda hızlanıyor,” paylaşımında bulundu. İddiaya göre 2025 yılında, iki yeni iPhone modeli Qualcomm’un 5G çiplerini bırakacak ve Apple’ın kendi ürettiği 5G çiplerini kullanacak. Bu doğrultuda iPhone SE4 ve iPhone 17 modellerinde test aşamalarına başlanıyor. Apple, geniş ölçekte modemi test edebilmek için bu iki modeli seçti. 2025 yılında çıkacak SE ve iPhone 17 Slim diğer amital modellerine göre daha az popüler olacak. Bu yüzden marka olası sorunlarda daha az başını ağrıtacak.

Apple, Qualcomm’u bırakıyor! 2025’te kendi modemi gelebilir

Apple uzun zamandır çip alanında ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. Marka en sonra çip alanında Intel’den akıllı telefonlar için geliştirdiği modem çipi teknolojisinin büyük çoğunluğunu 1 milyar dolara satın almıştı. Yapılan bu büyük yatırımlar nihayet meyvesini vermeye başlayacak. Yatırım yapıldığından bu yana, Apple modem projesi hep sorunlarla karşılaşmıştı. Hatta geçen yıl Apple’ın bu plandan vazgeçtiğine dair bir rapor bile vardı. Ancak bu durum tersine dönüyor.

Qualcomm’un modemleri iyi performans göstermesine rağmen Apple’ın tüm üretim kontrolünü ele almak istemesi markayı bu projeye yöneltiyor. Aplle kendi modemini geliştirerek, istediği özelliklere tam olarak uyan bir modem tasarlayabilir. Böylece Qualcomm modemi için iPhone tasarımında değişiklik yapmayı bırakabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz