Ana Sayfa AirPods Pro iOS 18 ile gelecek AirPods Pro’un yeni özellikleri

iOS 18 ile gelecek AirPods Pro’un yeni özellikleri

0

Apple, haziran ayında gerçekleştirdiği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda iOS 18 güncellemesini tanıttı. iPhone modellerini doğrudan etkileyen güncelleme, AirPods Pro modellerini de iPhone’lar üzerinden dolaylı olarak etkileyecek. Böylece AirPods Pro modelleri, iOS 18 güncellemesiyle birçok yeni özelliğe kavuşacak. Peki, iOS 18 güncellemesiyle AirPods Pro modelleri için gelecek yenilikler neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

AirPod Pro modelleri, iOS 18 sayesinde kullanıcılarla senkronize olacak

Apple, haziran ayında iOS 18 güncellemesini tanıttı. Henüz yayınlanmayan güncelleme, AirPods Pro modellerini de yakından etkiliyor. Çünkü AirPods Pro modelleri, iOS 18 güncellemesinin yayınlanmasından sonra birçok yeniliğe sahip olacak. Bu yeniliklerden ilki ve en çok dikkat çekeni, Baş Hareketleri özelliği oldu. Baş Hareketleri özelliği sayesinde AirPods kullanıcıları Siri’yi onaylamak, bir aramayı kabul etmek ya da reddetmek için başını isteğine uygun bir biçimde yukarı ve aşağı doğru hareket ettirecek. Kullanıcının yaptığı hareket doğrultusunda da AirPods Pro, devreye girecek ve ona uygun bir biçimde çalışmaya başlayacak.

İkinci ve bir diğer fonksiyonel yenilik ise Ses İzolasyonu oldu. Ses İzolasyonu, adından da belli olduğu gibi iPhone kullanıcılarının telefon görüşmesi yaptığı sırada arka plandan gelen rüzgar, araba sesi ve insanın konuşma seslerini azaltarak karşıdaki kişinin konuşmacıyı daha net duymasını sağlayacak.

Bir diğer fonksiyon ise Uyarlanabilir Gürültü Kontrolü oldu. Uyarlanabilir Gürültü Kontrolü, kişinin bulunduğu ortamdaki gürültüye göre karşıdan gelen sesin yükseklik seviyesini ayarlamayı sağlayacak. Görüşme yapan kişiler bu sayede gürültülü bir ortamda da olsa sessiz bir ortamda da olsa karşıdan gelen sesi ona göre ayarlayacak.

AirPods Pro modelleri tüm bu yenilikler dışında ek olarak oyunlardaki ses gecikmelerinin önüne geçecek ve film ve dizi seyirlerinin ses bakımından daha kaliteli olması için yeni özelliklere de sahip olacak. Fakat hangi özelliklerin hangi AirPods Pro modellerine dahil edileceği henüz bilinmiyor. Güncellemenin yayınlanmasından sonra belli olacaktır.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz