Ana Sayfa Apple Apple Intelligence için tarih değişti: Yakın zamanda geliyor!

Apple Intelligence için tarih değişti: Yakın zamanda geliyor!

0

Apple, yapay zekanın gelişimi üzerine haziran ayında gerçekleşen WWDC’de büyük bir adım attı ve Apple Intelligence‘i tanıttı. Firma tarafından yapay zekanın ötesinde “kişisel zeka” olarak tanıtılan Apple Intelligence, ekosistem çapında kullanıcılara birçok kolaylık sunuyor. Podcast oynatma ve e-posta özetleme gibi birçok işlevi olacak kişisel zeka, iOS kullanıcılarına yardımcı olacak. Peki, Apple Intelligence ilk olarak ne zaman yayınlanacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple Intelligence, ilk olarak iOS 18.1 beta ile yayınlanacak

Apple Intelligence’ın iOS 18.0 güncellemesinde yer almayacağına dair bazı haberler çıktı. Ünlü Apple analisti Mark Gurman ise konu üzerine yaptığı açıklamada Apple Intelligence’ın iOS 18.0 güncellemesinde değil iOS 18.1’de yer alacağını ve kararlı sürüm içinde Ekim ayında çıkacağını belirterek ertelenediğini dile getirdi.

Apple kullanıcıları, Apple Intelligence’in iOS 18 güncellemesiyle eş zamanlı olarak iPhone 16 ile çıkacağını düşünüyordu. Çünkü firma, telefon satışlarını artırmak için genellikle böyle bir yol izliyor ve her sene satış rekorları kırıyor. Fakat bu yıl aynı yolu benimsemek yerine biraz daha zaman kazanmak ve mevcut hatalar üzerinde çalışmak istiyor.

Mark Gurman’ın yaptığı açıklamalara ek olarak önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan iOS 18.1 beta sürümünde Apple Intelligence’ın yer alacağını aktardı. Yani teknoloji devi şirket, yapay zeka destekli kişisel asistanını kararlı sürümden önce test aşamasında kullanıma sunacak.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz