Ana Sayfa App Store Bir tabu daha yıkıldı: iPhone ile artık Torrent indirilebilecek!

Bir tabu daha yıkıldı: iPhone ile artık Torrent indirilebilecek!

0
iphone-15-serisine-indirim-mi-geliyor

Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası’nın (DMA) yürürlüğe girmesiyle birlikte, Apple’ın uygulama pazarı üzerindeki kontrolü azaldı. Bu gelişmenin ardından, alternatif bir uygulama mağazası olan AltStore PAL, iOS kullanıcılarına daha önce Apple tarafından yasaklanan torrent uygulamalarını kullanıcılara sunmaya başladı.

Apple için Torrent dönemi resmen başladı

AltStore PAL’in yetenekleri arasında, iOS torrent istemcisi iTorrent ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılan qBittorrent’i yönetmek için kullanılan uzak istemci qBitControl bulunuyor. Bu uygulamalara ek olarak, flört uygulaması PeopleDrop ve iOS cihazlarında Windows, Linux ve macOS gibi işletim sistemlerini emüle etmek için kullanılan UTM SE de mağazadaki yerini aldı.

UTM SE, diğer uygulamalardan farklı olarak ünlü teknoloji devi Apple’ın da onayını almış vaziyette… Bu alt mağaza, geçtiğimiz haziran ayında şirkete resmi başvuruda bulunmuş ancak red yanıtı almıştı. Apple tarafından istenen değişiklikler yapılarak tekrardan onay sürrecine girilerek resmi alt mağaza ünvanı elde edildi.

Apple, üçüncü taraf haklarını ihlal etmek amacıyla sıkça kullanıldığını öne sürerek torrent uygulamalarını App Store’dan sürersiz olarak banlamıştı. Ancak DMA’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, AltStore PAL gibi alternatif uygulama mağazalarının Apple’ın kurallarına uymayan uygulamaları sunabilmesine olanak tanındı.

AltStore PAL’deki yeni uygulamalara erişmek isteyen kullanıcıların iOS 17.4 veya daha yeni bir sürümü çalıştıran bir iPhone’a sahip olmaları gerekiyor. Hizmet, Apple’ın ücretlerini karşılamak için yıllık 1,50 Euro abonelik ücreti talep ediyor. Bu sayede App Store’da izin verilmeyen birçok uygulamayı cihazınıza kurma imkanı buluyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz