Ana Sayfa Apple Apple’dan şaşırtan hamle: Apple Intelligence için Google’dan destek alındı!

Apple’dan şaşırtan hamle: Apple Intelligence için Google’dan destek alındı!

0

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, yapay zekanın tüm dünyada etkili olmasını sağladı. Teknoloji şirketlerinin büyük bir kısmı da bu nedenle yapay zeka alanında çalışmalar yapmaya başladı. Söz konusu firmalar arasında teknoloji devi Apple da yer alıyor. Firma, son olarak haziran ayında gerçekleşen WWDC’de iOS 18 güncellemesinde yer alacak Apple Intelligence’i tanıttı. Apple Intelligence, kullanıcılara yapay zeka desteğiyle kullanıcılara birçok konuda yardım edecek. Fakat bugün ortaya çıkan habere göre teknoloji devi, Apple Intelligence ‘ı geliştirmek için Google ‘dan destek aldı.

Apple Intelligence’ın geliştirme aşamasında Google donanımından destek alındı

Yapay zekanın her geçen gün hızla gelişmesinin ardından Apple da bir adım attı. Firma, WWDC’de sunduğu iOS 18 güncellemesinde iPhone’daki uygulamalarının birçoğuna yapay zeka destekli özellikler ekleyeceğini duyurdu. Apple Insider tarafından bugün yazılan habere göre Apple, yapay zekanın etkilerini iPhone modellerine eklemek için Google’dan destek aldı.

Apple’ın yapay zeka desteğiyle getireceği yenilikler için kullanacağı Apple Intelligence’ın geliştirme aşamasında Google’dan destek alındığı belirtiliyor. Apple tarafından Apple Intelligence için yayınlanan raporda Google ya da Nvidia’dan doğrudan destek alındığıyla ilgili bir madde yok. Bu nedenle de Apple’ın Google donanımını şirketten satın aldığını ve kendi merkezinde kullanmış olabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Apple, iOS 18 güncellemesinin tanıtılmasından ardından yapay zeka için yeni yatırımlar üzerinde de durmaya başladı. Firma, yapay zeka sorgularında kullanılan ve verilerin veri merkezinde sıkıştırılması konusunda çalışan Kanada ve Fransa’daki firmaları satın aldı.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz