Ana Sayfa iOS iOS 18 Hayatınızı kolaylaştıracak: Apple Intelligence ile gelen 5 yenilik!

Hayatınızı kolaylaştıracak: Apple Intelligence ile gelen 5 yenilik!

0

Apple, haziran ayında sunduğu iOS 18 güncellemesinde Apple Intelligence’ı tanıttı. iOS 18 güncellemesiyle gelecek Apple Intelligence, mevcut iPhone uygulamaları ve özelliklerine yapay zeka destekli özellikler ekleyecek. Söz konusu özellikler, kararlı iOS 18 güncellemesinden önce iOS 18.1 Beta sürümüyle birlikte ortaya çıktı. Peki, Apple Intelligence ile hemen denenmesi gereken yenilikler neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple Intelligence ile iPhone modellerinin kullanımı kolaylaşacak

Apple Intelligence ile gelen yapay zeka desteği, en fazla metin yazma gibi konularda iPhone kullanıcılarına yardımcı olacak. Apple Intelligence ile gelen Yazma Araçları sayesinde iPhone kullanıcıları, tek bir dokunuşla herhangi bir metni yeniden yazacak. Hatta metnin içeriğine uygun samimi, profesyonel ve resmî gibi üslupları da tercih edebilecek.

Yazma Araçları, metni oluşturmak dışında özetleme konusunda da yine iPhone kullanıcılarına yardımcı olacak. Kullanıcıları, herhangi bir e-posta iletisi, mesaj, makale hatta haberleri bile Yazma Araçları yardımıyla özetleyecek. Kullanıcılar bu sayede uzun metinlerle zaman kaybetmeyecek.

Apple Intelligence, metinler dışında fotoğraflar için de iPhone kullanıcılarına yardımcı olcak. iPhone sahiplerinin gittiği bir seyahat ya da kutlama sonrasında çekilen fotoğraflar bir “anı filmi” haline getirilecek.

Apple Intelligence ile gelecek önemli bir özellik ise “Çağrı Kaydetme” olacak. iPhone kullanıcıları, Çağrı Kaydetme özelliği sayesinde kendilerine gelen çağrıları kaydedecek. Fakat belirtmek gerekiyor ki bu çağrılar, kaydedilmeden önce katılımcılara bildirilecek. Yani güvenliği tehdit edecek herhangi bir durum söz konusu olmayacak. Çağrılar ise otomatik olarak Notlar kısmında yer alacak.

iPhone kullanıcılarına yardımcı olacak bir diğer özellik ise Sesli Notlar ile ilgili. Sesli Notlar kısmına kaydedilen kayıtlar, tek bir dokunuşla metin haline gelecek. Söz konusu fonksiyon, ders ve iş kayıtları için oldukça fonksiyonel olacak.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz